Güzellik

Cilt Beyazlatıcı Kremler: Nedir ve Nasıl Kullanılır ?

cilt beyazlatma krem

Cildindeki bölgesel lekelerden , cilt rengi eşitsizliklerinden muzdarip olanlar cilt beyazlatıcı krem ve medikal yöntem arayışı içerisindedirler.Peki nedir bunlar daha ayrıntılı öğrenmek istiyorsanız hepsi sinemolojide sizlerle …

Cilt lekeleri maalesef en çok korkulan estetik problemlerden biridir.Güneşe maruz kalma,ileri yaş ,hormanal dengesizlik ve birçok faktör ciltte lekelenmeye neden olabilir.Bu artış daha da fazla cilt beyazlatıcı krem kullanmaya teşvik etmekte yeni arayışlar içerisine sokmaktadır.Peki doğru kullanıyor muyuz ? Cilt beyazlatıcı kremler nedir ? Nasıl kullanılmalıdır ?

CİLT BEYAZLATICI KREM NEDİR ?

Cilt beyazlatıcı kremler cildinizde beliren lekeleri azaltmaya ve yok etmeye yardımcı olan kozmetik ürünlerdir.Aktif bileşenleri sayesinde melaninleri yon eder ve iyileşmeyi hızlandırır.

Hadi bunlara daha ayrıntılı bir şekilde bakalım:

  • Hidrokinon ya da hidrokinonun monobezil eteri: Bu melanositlerin, pigment hücrelerinin aşırı üretimini önlemeye yardımcı olan bir maddedir.
  • Retinoidler: Tretinoin ya da RETİNOİK ASİT  gibi maddeler cilt hücrelerinin yenilenmesini uyarmaya yardımcıdır. EKSTRA hidrokinonun cilde nüfuz etmesine de yardımcı olurlar.
  • KORTİKOSTEROİD cilt enflamasyonunu azaltabilir ve engeller. En yaygın örnek hidrokortizondur.

Bunun dışında cilt beyazlatıcı kremler C vitamini Kojik asid gibi bir çok ekstra güçlendici ile zengileştiliyorlar.

CİLT BEYAZLATICI KREMLER NASIL KULLANILIR ?

Anında bir çözüm olmayacağını bilmek en önemli faktörler arasındadır . Çoğu kişi sabırsız oluşundan bir sonuç almadan başka arayış içerisine girmektedir.En iyi krem ve en iyi yöntem için dermatolog ile görüşmeniz sizin için ideal olacaktır.

Günde 1-2 defa kullanımla 6-12 ay içerisinde etkili sonuç veren cilt beyazlatıcı kremler doğru kullanıldığında memnun kalacağınız ve etkisini kaybetmeyeceğiniz ürünlerdir.

NASIL KULLANILIR ?

  • Lekeli bölgeye ince bir tabaka halinde sürün. Dermatoloğun önerisine göre bunu günde 2 defa tekrarlayabilirsiniz.
  • Ürünü kullanmadan önce ve sonra mutlaka cildinizi temizleyin . Ellerinizi mutlaka yıkayın.
  • Cildinizde kızarıklık , yakık , çizik arsa ürünleri uygulamaktan kaçının.
  • Hassas bir cilde ve beyaz bir cilde sahipseniz her zaman güneş kremi kullanmalısınız.

CİLT BEYAZLATICI KREMLER RİSKLİ Mİ ?

İster istemez herkesin kafasında aynı soru beliriyor. Cilt tonumu değiştiriyorum hem de bir krem le acaba zara veriyor muyum ? Işığa duyarlı kremler olabileceğinden geceleri sürmeniz tavsiye edilir. Ayrıcildinbe sürdükten sonra yanma , tahriş, batma gibi bir his uyandırıyorsa acil dermatologa görünmelisiniz. Asla dermatolog onaylı olmayan ürünler kullanmamalısınız .

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us