Genel

Calgel Jel Neye Yarar ve Nasıl Kullanılır ?

calgel neye yarar

Diş çıkarırken oluşan ağrılar ve diş etinde oluşan hastalıkları gidermek için uzman hekimlerin önerdiği Calgel Jel başka faydalara da sahip.Nasıl kullanıldığını ve yararlarını bilmiyorsanız aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.

Etken maddesi Lidokain Hidroklorürdür .Diş jeli olarak da bilinen Calgel Jel hücre zarındaki sinirsel uyarıların etkileşimini engelleyen, uyuşma sağlayan , mikrop oluşumunu önleyen ve mikrop öldürücü özelliğe sahip olan bir jeldir.Özellikle bebeklerin diş çıkarma dönemlerindeki ağrıların ve ağız için iltihaplanmaların öbnüne geçmek için çok sık kullanılır.Etkilenen bölgeye sürüldüğünde ağrısını ve iltihabını alır.Reçeteli veya reçetesiz şekilde 20 gramlık tüplerde eczanelerden satın alabilirsiniz. 3 aylıktan küçük bebeklerde , emziren ve gebe kadınlar uzman önerisi dışında kullanılmamalıdır.

Bebek ve çocuklarda çok sık kullanıldığı için genelde annelerin merak konusu kimyasal içerik yoğunluğudur. İçeriği bitkisel değil ama birçok güvenilir maddeden oluşturulmuştur.En güzel yanı ise hemen hemen hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.İçeriğindeki Lidokain Hidroklorür sayesinde uyuşturma özelliği bulunmaktadır.İçeriğindeki Setilpiridinyum klorür ise antiseptik(hastalık yapan mikroorganizmaları öldürür)etki sağlar.

CALGEL JEL NASIL KULLANILIR ?

Diş ağrısının veya iltihabının olduğu bölgeye temiz bir el veya steril eldiven ile diş ve diş etinize ince tabaka halinde sürün üzerini kapatmayın. Bebek ve çocuklarınızda da işlem aynıdır

CALGEL FİYATI NEDİR ?

Güncel 2020 yılı fiyatı 17.04 tl dir. Diş Çıkarma Jeli Olarak da satılır.

Diğer Sağlık Yazıları için Linke Tıklayın !!!

YOUTUBE SİNEMOLOJİ

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us