Yaşam Rehberi

Kediler Hakkında Garip Bilgiler

kediler hakkında

Kediler, insanların en eski evcil hayvanlarından biridir ve günümüzde de hala sevgi ve sempati ile kabul edilmektedirler. Kedilerin diğer hayvanlara göre çok küçük ve nazik olmaları, insanların onlarla oynayıp onları beslemesini sağlayan en önemli nedenlerden biri. Kedilerin boyları, renkleri ve türleri arasında çok fazla farklılık vardır, ancak tüm kedilerin arasında ortak bir özellikleri vardır: hepsi köpeklere göre daha uysal ve huysuzdur.

Kedilerin vücutları çoğunlukla küçük ve sivridir. Bedenleri, belirgin kasları ve zarif bir şekle sahiptir. Aynı zamanda kedilerin, köpeklere göre daha fazla çene ve gözleri vardır. Kedilerin dişleri köpeklerinkinden daha uzundur ve kararmış dişleri vardır. Kedilerin saçları da köpeklerin saçlarından daha kalındır ve kısa bir süre boyunca sırtlarının yaklaşık yüzde kırkını oluşturur.
kedi

Kediler, diğer hayvanlar gibi su içmek zorunda değildir. Aksine, kedilerin çoğu vücudunun su ihtiyacını, çiğnemeleri ve yemekleri aracılığıyla sağlar. Bununla birlikte, kedilerin her zaman temiz ve taze suya sahip olmaları şarttır.

Kedilerin çoğu sağırdır. Ancak, vücutlarının ön tarafında ve yüzlerinde çok sayıda sıcak algılayıcı nokta vardır. Bu algılayıcı noktalar, kedilerin arka taraflarındaki algılayıcı noktalarının yaklaşık yüzde yirmi kadarından daha fazladır ve kedilerin, diğer hayvanlara göre daha fazla ses algılamasına izin verir.

Kedilerin bir başka alışılmadık özelliği, uyumadan önce birkaç dakika uykuya dalmalarıdır. Bu, onların gözlerini açık tutmak için yapılan bir uykuya dalmaktır ve kedilerin pozisyonlarını değiştirmelerini kolaylaştırır.

Kediler Hakkında En Garip Bilgiler

1. Kedilerin çoğu sağır olabilir.

2. Kedilerin köpeklere kıyasla daha fazla gözleri vardır.

3. Kedilerin kararmış dişleri vardır.

4. Kedilerin köpeklere kıyasla daha fazla çene vardır.

5. Kedilerin bazılarının saçlarının köpeklerin saçlarından daha kalındır.

6. Kediler diğer hayvanlar gibi su içmek zorunda değildir.

7. Kedilerin vücutlarının yaklaşık %40’ı sırtlarındadır.

8. Kedilerin yüzlerinde çok sayıda sıcak algılayıcı nokta vardır.

9. Kedilerin ağızlarındaki dişleri köpeklerinkinden daha uzundur.

10. Kedilerin çoğu gözlerini açık tutmak için uyumadan önce birkaç dakika uykuya dalar.

https://www.sinemoloji.com/ Diğer İlginç Blog Yazıları İçin

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us