Güncel

12 Mayıs Hemşireler Günü

hemşireler-günü

Bacaklarım çok ağrıyor kızım , karnım nasıl acıktı bir bilsen , sevdiğin var mı ? evli misin ? Hemşire kızım sanki bu serum akmıyor gibi … Al bunu sana ördüm baktım kaç gündür ayağına çorap bile giymiyorsun. Hemşirenin sözlük anlamı kız kardeş değil midir zaten ? Toplum bunu böyle benimsemiş derdinle dertlenir sabaha kadar derdini döker sana.

Ben bir Yoğun Genel Yoğun Bakım hemşiresi olarak insanların hep son zamanlarında yıllarca yanlarındaydım. Keşkelerine ve İyi kilerine küçücük yaşımda şahit oldum. Çok ders çıkardım hemşirelik insanı olgunlaştırır hemşirelik insanı 17 yaşındayken 70 yaşında gibi davranman gerektiğini öğretir gözünden yaş gelirken gülümsemeyi öğrenirsin ve günlerce aileni göremezken sana ihtiyacı olan ailesine kavuşmayı bekleyen insanlara yardım etmek senin görevindir bilirsin.

O küçücük yaşta zihnine yer edinmiş Keşke sözlerinden ders çıkarmaya çalışırsın hatamı yapıyorum diye düşünür durursun. Ailenden çok onları görürsün bir gün gelip göremediğinde oturup ağlarsın hemşirelik vicdan işidir herkes yapamaz hani derler ya çok soğuklar , buz gibiler yorum yapmak çok kolay da o buz dağının görünen yüzü görünmeyen yüzü kan ağlıyor bilmezler. Yeri geldiğinde de işimizi ciddiyetinde yapmak zorundayız bunu da biliriz biz. Şu son dönemde dünyanın yükünü sırtlandı gidiyor sağlık çalışanları covid-19 ile mücadele ile maşallahımız var. Hiç nefes almadan ailelerini görmeden çalışmanın ne demek olduğunu sadece durumu yaşayanlar anlar.Sözün kısası tüm fedakar meslektaşlarımın emeklerine saygı duyuyorum iyi ki varsınız günümüz kutlu olsun. Her şeyin daha iyi olduğu her şeyin daha sağlıklı olduğu nice güzel senelerde Hemşireler gününü kutlamak dileğiyle…

12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us