Sağlık

Hangi Besinler Buzdolabında Saklanmalı ? Besin Saklama

besin_saklama_yöntemleri
Doğru Bildiğimiz Yanlışlar …

Besinleri gerçekten nerede nasıl sakladığımız çok önemli yanlış sakladığımız besinler hemen bozulma yapıyor ve bir süre sonra bakteri üretmeye başlıyorlar.Besin saklama koşullarını bilmek ve uygulamak sağlık açısından önem arz eder.

Besin saklama şartları genelde aldığınız ürünlerin arkasında yazar. Fakat bu ürünler sebze, meyve ve açıktan aldığınız diğer besinler ise durum değişir.Aklınızın bir köşesinde durması gereken bilgilerle karşınızdayım.

BAL

Bal bozulmayan tek gıdadır. Yıllarca doğada durabilen bal kesinlikle buzdolabına koyulmamalıdır.İçerisinde bulunan doğal şeker katılaşır ve ağzınıza kıtır kıtır bir tat gelir bozulduğunu düşünüp atmaya kalkabilirsiniz.

BAL SAKLAMA KOŞULLARI

KURUYEMİŞLER

Kuruyemişlerin taze ve kıtır kıtır kalması için özellikle kaju, yer fıstığı ve fındık gibi çerezleri buzdolabında saklayabilirsiniz. Yüksek sıcaklık bu gibi kuruyemişlerin yumuşamasını ve tazeliklerini yitirmesine neden olabilir.

kuruyemiş
Kuruyemiş Nasıl Saklanır ?

Sarımsak

Sarımsak buzdolabında tutulursa bakteri üretmeye başlar. Dışarıda durduğunda çürür korkusundansa biraz serin yerde muhafaza etmeyi deneyebilirsiniz.

Sarımsak
Sarımsak nasıl saklanır

KAHVE

Soğuk havada kalan kahvenin hem kokusu hemde tadı değişir. Mantıklı düşünürsek ! Siz hiç marketlerde kahveyi buzdolabında satılırken gördünüz mü ? Neden evde dolaba koyuyorsunuz ?

kahve
Kahve nasıl muhafaza edilir

DOMATES

Yıllardır bilinenin aksine domatesin bozulmaması için buzdolabına konulmasıdır. Buzdolabına giren domates soğuk havadan dolayı organik yapısını tamamen kaybeder..Kabukları kısa sürede kırışır. Bunun için sert domates seçebilir domateslerinizi dışarıda bekletebilirsiniz.

domates
Domates Saklama Koşulları

SALATALIK

Salatalık buzdolabına koyulursa sertliğini kaybeder..Yumuşayan salatalık yapışkan bir madde salgılar ve kısa bir süre sonra küflenir.Bu şekilde tüketmenizi tavsiye etmiyorum. Mideniz için hiç iyi şeyler olmayabilir 🙁

salatalık
Salatalık Nasıl Saklanır

PATLICAN

Patlıcanı bir süre soğuk ortamda muhafaza edebilirsiniz ama sonrasında hemen büzüşmeye başlıyor. Fakat kademeli olarak çıkarıp havalandırırsanız daha uzun muhafaza edebilirsiniz.

patlıcan
Patlıcan Nasıl Saklanmalı ?

KAVUN-KARPUZ

Yine bilinenin aksine kavun karpuz buzdolabına koyulmaz.Buzdolabında uzun süre duran kavun ve karpuzun içerindeki şeker oranı artar , sulanır ve yumuşar.Ve tükettiğinizde midenizin bozulması çok olası bir durum olabilir.

kavun karpuz
Kavun Karpuz Muhafaza Yöntemleri

TATLI

Reçel, bal , çikolata gibi besinler buzdolabına girdiklerinde akışkanlıklarını ve organiklik özelliklerini kaybederler.

tatlı
Tatlılar Nasıl Saklanır ?

Diğer Sağlık Yazılarını Okumak İçin Aşağıda verdiğim Linki Tıklayın !

SAĞLIK İÇİN BAĞLANTIYI TIKLA

YOUTUBE SİNEMOLOJİ

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us