Pratik Bilgiler

Alüminyum Folyonun Bilmediğiniz 5 Kullanım Alanı

Alüminyum_folyo

Alüminyum folyo çok yaygın kullanılan bir malzemedir.Çoğu kişinin sadece kalan malzemelerin üzerini örtmek ve saklamak için kullandığı alüminyum folyonun bilinmeyen güzel kullanım alanları bulunmaktadır.

HAYDİ BAŞLAYALIM …

1-Makaslarınızı Daha Keskin Yapın !

Makaslarınızın önceki gibi güzel kesmediğini farkettiyseniz yapmanız gereken tek şey alüminyum folyo ile bilemek olacaktır.

Ortalama 40 cm kadar alüminyum folyoyu 3-4 kat katlayın ve makasla üst üste defalarca kesin ve keskinliğini bir kuma üzerinde test edin.

2-Ütünüzü Tertemiz yapın !

Bir parça alüminyum folyo ve biraz tuz ile ütünüzü pırıl pırıl yapabileceğinizi biliyor muydunuz ?

Bu iki madde ile ütü tabanında oluşan siyah lekeleri çıkarabilir ve çamaşırlanızda oluşabilecek lekeleri önlemiş olursunuz.

YAPILIŞI :

Ütü masanıza folyo yerleştirin. Alüminyum folyo üzerine tuz serpin ve normal ütünüzü yapın. Ütünüze yapışan tuzları bir bezle sıyırın.

3-Tava ve Tencerenizi Parlatın

Alüminyum folyo sert bir yapıya sahip olduğu için yağ ve kiri sökmekte ideal bir çözüm yöntemi olabilir.Sert süngerlerin çıkardığı kirleri birebir çıkararak birde tava ve tencerelerin parlamasını sağlayacaktır.

YAPILIŞI:

Bir parça folyoyu elinizde top haline getirin tencere ve tavanızı ovun.Özellikle kirli ve yağlı kısımlara sert bir şekilde sürtün.

4-Fırınınızı Temizleyin

Yağlı ve kirli bir fırın hepimizin sinir olduğu durumlar arasında ve gerçekten sürekli çözüm yolu aradığımız bol kimyasalla temizlediğimiz bir ev aleti. Bunu kolaylaştırmak için top yaptığınız folyoyu yine kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:

Sirke ve limonun suyunu bir boş sprey kutusunda eşit olarak karıştırın. 15-20 dakika fırını bu şekilde beklettikten sonra folyo topu ile fırının içerisini güzelce ovun ve nemli bir bezle üzerinden geçin.

5-Izgara Temizliği

Izgaranın üzerinde ve aralarında kalan gıda, yağ kalıntılarını temizlemek için karbonat ile folyo birleşimini kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI :

Karbonat ve suyu karıştırıp macun haline getirin ve bu macunu tüm ızgaranın etrafına sürün 15-20 dakika etkileşime geçmesini sağlayın. Ardından alüminyum folyo ile sertçe ovun ve yıkayın.

Folyo birçok alanda kullanılabilir ve faydası sağlanılabilir bir üründür.Sizde başka dekoratif, temizlik, saklama vs başka alanlarda kullanıyorsanız yorumlar kısmına fikirlerinizi ve tecrübelerinizi yazabilirsiniz.

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us