Pratik Bilgiler

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır? Neler Kullanılmalıdır ?

stor_perde_temizliği

Bazen temizlik işi hepimizi çıldırtabilir. Bir de stor perde, jaluzi gibi uğraştıracak eşyalara sahipsek hepimize kolay gelsin.Bazen bir moda çıkar ve hepimiz o modaya uyarız. Nasıl temizlenir ? Kullanışlı mıdır ? Bakmadan alırız.

Bazı teknik ve pratik yöntemlerle hem zamandan hem bütçeden tasarruf yapabilir tertemiz perdelere sahip olabilirsiniz. Peki Stor perde temizliği nasıl yapılır ? Stor Perde Temizliğinde neler kullanılmalıdır ?

Stor perdeler bir çok farklı malzemeden yapılmaktadır.Bu yüzden temizlerken neyi kullanacağım diye düşünmekte tereddüt etmekte haklısınız. Stor perdeleri temizlemek için öncelikle kendi aparatlarınızı yapabilirsiniz. Süngerleri stor aralıklarında kesebilir toz için kullanabilirsiniz.Çift taraflı toz alma aparatlarını kullanabilirsiniz.Stor malzemelerini şu şekilde sıralayabilirim;

Plastik : Plastik stor perdeleri temizlemenin en güzel yolu sabunlu su ve sünger ile ovmaktır.

Çok yağlı ve kirli ise yağ çözücü ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz.

Ahşap : Ahşap temizleme ürünlerini kullanmanız en etkili yöntem olacaktır.

Metal : Metal stor perde temizlemek biraz kafa karıştırıcı görünüyor olabilir.Yağ perdeye yapışır ve katman şeklinde kir oluşur. Alkolle suyu karıştırıp yağ çıkana kadar ovun.

Alüminyum : Alüminyum aşınabilecek bir malzeme olduğu için çamaşır suyu gibi aşındıran malzemeler kullanmayın. Çamaşır suyu harika bir temizleyici olabilir fakat alüminyumu mahveder.

Özel stor temizleme fırçası 😀

Dış mekanlardaki stor perdelerin temizliği iç mekanlardaki perdelere göre daha zordur genelde dış yüzeyi temizlenip bırakılır. Bunun için tek kişi değiş bir çok kişi ile temizlemek gerekebilir.

STOR PERDELERİ TEMİZLEMEK İÇİN EN İYİ MALZEMELER
  • Elektrikli süpürge stor perdedeki torları kolayca temizlemenizi sağlayacaktır.
  • Nemli bir toz bezi stordaki tüm toz kalıntılarından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
  • Mikrofiber bez kiri ve tozu hapsetmeye yarar ve yeni toz oluşumunu önlemeye birebirdir.
  • Çift yönlü temizleyici aparatlar mutlaka elinizde olması gereken temizlik aletlerinden diyebilirim özellikle jaluzi perdelerde çok işinize yarar.
  • Özel fırçalar – perdenizin tüm katmanlarına girebilecek şekilde tasarlanmış olan bu fırçalar stor temizlemek için inanılmaz etkili bir aparat. Eğer stor perde kullanıyorsanız mutlaka almanızı tavsiye ederim.
STOR TEMİZLEME MALZEMENİZİ KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ

Ahşap yer silme deterjanından bir kapak boş sprey şişesinin içerisene koyarak üzerine 1 su bardağı su ilave edip çalkalayın ve ahşap bir storda güvenle kullanın.

Eşit miktarda yağ çözücü sprey, bulaşık deterjanını karıştırın üzerine su ekleyin bu karışımı aşırı yağlı, kirli storlar için kullanın.

Kullanmadığınız bir çift pamuklu çorabı elinize geçirip stor aralarında toz almak için kullanın.

İki adet süngeri mıknatıs yardımıyla yapıştırın ve stor kanatlarının alt üst kısımlarını bastıracak şekilde temizlenmesini sağlayın.

Bir kaç damla güzel esansiyel yağ ve limon ile sprey yapın stor perde üzerindeki kötü kokulardan arının.

Aşağıdaki gibi halk arasında zebra perde dediğimiz şekilde stor perdeye sahipseniz çamaşır deterjanı kullanabilir storunuzu yerinden tamamen söküp fırçalayıp yıkadıktan sonra kuruyunca asabilirsiniz.

stor perde temizliği
Stor Perde Temizliği

Stor perde temizliği zor iştir kolaylaştırmak sizin elinizdedir. Pratik yöntemlerden bazılarını kullanarak zamandan ve paradan tasarruf edersiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Diğer pratik bilgiler için LİNKİ TIKLAYIN !

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us