Pratik Bilgiler

Havluların Yumuşak Olması için Ev Yapımı Yumuşatıcı

havluların yumuşak olması için doğal yumuşatıcı
Havlular Nasıl Yumuşak Olur ? Havluların Yumuşak Olması İçin Doğal Yumuşatıcı ?

Yıkandıkça sertleşen yumuşaklığını kaybeden havlular hepimizin sorunudur. İlk aldığımızdaki o yumuşaklığı sağlamak aslında o kadar da zor değil. Hem kötü kokulardan hemde havluların sertliğinden şikayet ediyorsanız , sinemoloji çözüm yollarıyla sizlerleyim..

Evinizdeki tüm havluların yumuşacık olması için doğal bir karışım yapmaya ne dersiniz ?

Her kumaşın yapısı farklıdır ve çeşitli yöntemlerle yıkanıp yıpranmasını azaltmak gerekir.Ev temizliği ve pratik yöntemler hakkında sürekli bir arayış içerisindeyiz.Havluların yıkanma şekli bazen kafanızı karıştırıyor ve diğer eşyalarınızla yıkamanız onların yıpranmasına neden olabilir.

Bir havlu ne kadar çok kullanırsanız ve ne kadar çok yıkarsanız o kadar hızlı yıpranacaktır.Şimdi hep beraber doğal bir yumuşatıcı nasıl yapılır öğrenelim.

HAVLULARIN YUMUŞAK OLMASI İÇİN DOĞAL YUMUŞATICI

Doğal yöntemlerle yaptığınız karışımlar hem size hemde çevreye zarar vermeyecektir. Kimyasal yumuşatıcıdan bir eksiği olmayan bu karışımı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:

  • 1 Litre maden suyu
  • 2 su bardağı beyaz sirke
  • 2 yemek kaşığı karbonat

Yeterince büyük bir kap içerisinde önce maden suyu ve sirkeyi karıştırın.Ardından karışıma yavaş yavaş karbonatı ilave edin. (Köpürecektir bu yüzden azar azar ilave etmelisiniz.)İyice karıştırın ve boş bir şişeye yumuşatıcıyı koyun. Artık ev yapımı doğal bir yumuşatıcınız var.

MALZEMELER :

  • 1.5 su bardağı elma sirkesi (800 ml )
  • 200 ml ılık su
  • 1 çay bardağı karbonat
  • Aromatik yağlar

Büyük bir kap içerisine öncelikle suyu ve karbonatı ekleyip karıştrın. Ardından elma sirkesi ve aromatik yağlardan ilave edin.Bu karışımı boş bir şişeye geçirin. Aromatik yağları koku için arttırıp azaltabilirsiniz. Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra sirke kokusu üzerinde kalmayacaktır. Kurutmak için astığınızda o koku uçup gider. Aromatik yağlar ; gül ,lavanta ,portakal yağı, limon , çam ),

Sirke içeriği olan yumuşatıcılar giysi ve havlular için en iyi seçenektir.Havlular yıkanırken çok fazla nem emer. Eğer doğru kurutulmazsa kötü kokarlar.Daha sonra yıkasanız da kötü koku çıkmaz.Sirke bu konuda size çok yardımcı olacaktır.

Sirkeyi sadece bir yumuşatıcı olarak değil evinizin her yerinde temizlik için kullanabilirsiniz.Keskin bir kokuya sahip olmasına rağmen çamaşırlarınız yıkandıktan sonra kokusu uçar ve tertemiz , yumuşak çamaşırlarınız olur.Lekeli kıyafetleriniz ve havlularınız varsa 10 dakika kadar sirkeli suda bekletin ve ardından yıkayın. Lekenin sökülüp gittiğini görürsünüz.

İPUÇLARI :

  • Havluları beyaz sirke , biraz amonyak ve limon suyu ile soğuk suda yıkamak en etkili yöntemler arasındadır. Ve havlular hoş bir kokuya sahip olur.
  • Havluları yıkarken çok fazla çamaşır makinasına doldurmayın bu etkili temizliği önler. Çamaşırlarınız ve havlularınız lekeli kalır.
  • Çamaşır kurutma makinanız yoksa havluları hava alan ve tam kurumasını sağlayacak alanda kurutun. Nemli kalırlarsa kokarlar.

Çamaşırlarınız ve havlularınız için yumuşatıcı hazırlamak çok kolaydır. Hadi sizde bir defa deneyin ve farkı görün. Doğal yöntemler her zaman kârlı ve çevre dostudur.

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us