Sağlık

Vicks Kremin 10 Farklı Kullanım Alanı

vicks_krem_kullanim_alanlari
Vicks Krem Nedir ? Vicks Krem Ne işe Yarar ? Nasıl Kullanılır ? Yan etkileri Nelerdir ? Fiyatı Nedir ?

VİCKS KREM NEDİR ?

İçerisinde hindistan cevizi yağı, terebentin , vazelin , okaliptüs yağı gibi birbirinden şifalı bileşenin bulunduğu herkesin evinde olması gereken bir kremdir .

Vicks krem denildiğinde ilk akla gelen grip olduğumuzda anneanne ve babaannelerimizin sıcak su içine kremden biraz koyup bu karışımı bize koklatması oluyor. Fakat kullanım alanı nefes açma ile sınırlı değil.Peki vicks kremin kullanım alanları nelerdir ?

BAŞ AĞRISI

Gün içerisindeki stres, yorgunluk ve gerginlik bir süre sonra baş ağrısına sebep olabilir. Bu baş ağrısıyla savaşmak için alnınıza biraz vicks sürün ve ovun. 2-3 dakika içerisinde etkisini fark edeceksiniz.

SİYAH NOKTA VE SİVİLCE

Mentollü yapısı ve içerisindeki maddeler sayesinde tedavisi edici bir etkiye sahiptir. Akne ve sivilce olan bölgeye sürüp rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

  • Akneli ve sivilceli bölgeye vicks krem sürün.
  • 30-40 dakika cildinizde bekletin.
  • Cildinizi bol su ile yıkayın.
  • En az 2 hafta boyunca günde 2-3 defa bu işlemi tekrarlayın.

KAS AĞRILARI

Çok fazla egzersiz yapmış olabilir ağır bir işte çalışmış olabilirsiniz. Sonrasında yaşayacağınız yorgunluk, kas ağrıları ve kulunçlar için biraz vicks krem uygulayıp hafif masaj yapın. Kan dolaşımınız artacak ve rahatlayacaksınız.

SİNEK İLACI

Yaz gelince hepimizin kabusu olan sinek ve sivri sinekler için sürekli çözüm yolu ararız. Vicks kremin yoğun kokusundan dolayı sinekler sürdüğünüz bölgeye gelmezler. Eğer ki sivri sinek veya bir böcek ısırığına maruz kaldıysanız biraz vicks sürerek kaşıntı ve kızarıklığı azaltabilirsiniz.

Bit , pire , böcek vs ısırıklar sonrası cildinizi bol su ile yıkayın ve kurulayın. Kremin içerisine biraz tuz atın ve tuzlu kremi yaralı bölgeye sürün. Bu işlemi gün içerinde 2-3 defa tekrarlayın.

ÇATLAK VE KURU DUDAKLAR İÇİN

Çatlak ve kuru dudaklar estetik açıdan kötü görünür ve canınızı acıtır.Öncelikle biraz karbonat ve suyu macun haline getirip ölü deriden dudaklarınızı arındırabilirsiniz. Ardından biraz vicks sürüp dudaklarınızın yumuşamasını ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

YANIKLAR

Güneş yanığı , sıcak su veya başka bir sebepten yandığınızda biraz vicks krem rahatlama sağlayabilir yangınınızı alabilir.

TOPUK VE CİLT ÇATLAKLARI

Yağlı dokusu sayesinde cildi nemlendirir ve cildinizdeki çatlakların onarılmasını sağlar.

Topuklarınızın çatlak ve sert olmasından şikayetçiyseniz duş aldıktan sonra ponza taşı ile törpüleyin. Ardından ayaklarınıza vicks krem sürün ve pamuklu bir çorap giyin gece bu şekilde uyuyun.

Sabah uyandığınızda ayaklarınızı bolca su ile yıkayın.

Göbek, basen, bel ve kalça kısmındaki çatlaklardan şikayetçiyseniz çatlaklarınızın üzerine kremi sürüp 5 dakika masaj yaparak bu işlemi gün içinde tekrarlayabilirsiniz.

GICIRDAYAN KAPI -DOLAP KAPAĞI

Gıcırdayan her ne varsa acayip sinir bozar bunun için birazcık vicks krem yeterli olacaktır. Kapı veya dolap menteşesine vicks sürün ileri geri hareket ettirin yağlı dokusundan dolayı sesin yok olduğunu göreceksiniz.

AYAĞINIZA VURAN AYAKKABILAR

Ahh o ayağa vuran ayakkabılar insanı delirtirler. Vazelin, vicks gibi yağ oranı yüksek kremler deri olan ayakkabılarınızın açılmasını çağlar. Geceden ayakkabı boyası sürer gibi tüm ayakkabınızın üzerine kremi sürün ve ayakkabınızı ters bir şekilde bırakın.Deri kremi emsin ve yumuşasın ayakkabıyı ayağına giydiğinizde ayağınızın şeklini alsın.

YAĞ YAKICI – KİLO VERDİRİCİ

Vücudunuzda biriken yağların erimesi için yardımcı olacak bir krem arıyorsanız çok mucizeler beklemeyin ama destekleyici olarak önerebilirim.Yapmanız gereken vicks krem , karbonat , cilde sürülebilen alkol ve kafuruyu karıştırarak bir karışım elde edin. Bu karışımı şikayet ettiğiniz bölgenize sürün ve üzerini plastikle sarın. Kremi evde uygulamanız sizin rahatınız için daha iyi olur.

NASIL KULLANILIR ?

Kullanımı gayet basittir.Temiz cilde ince bir tabaka halinde uygulamanız yeterli olacaktır.Öksürüğü geçirmek ve nefes darlığınızı azaltmak istiyorsanız gece yatmadan önce ayak tabanınıza biraz vicks krem sürmelisiniz.

Sabah kalktığınızda öksürüğünüzün azaldığını ve nefesinizin daha iyi olduğunu farkedeceksiniz.

VİCKS KREM YAN ETKİLERİ

Her kremde olabileceği gibi vicks kreminde bazı yan etkileri görülebilir. Hamilelikte kullanımı önerilmez . Doktor tavsiyesi olmadıkça kullanmayın.3 yaş altı çocuklar ve 6 yaş üzeri üst solunum rahatsızlığı olanlarda reçetesiz bir şekilde kontrolsüz kullanım yapmayın.

Citte deri döküntüsü, kaşıntı , tahriş , kızarıklık ,varsa sağlık kuruluşuna gidin.

VİCKS KREM FİYATI

Bu ürünü online olarak da satın alabilirsiniz. Eczanedeki güncel fiyatı ortalama 20 tl civarıdır.Almak isterseniz hepsiburada gibi online sitelerde bulabilirsiniz. Almak için linke tıklamanız yeterli.

Daha ayrıntılı bilgi ve farklı krem bilgileri için linke tıklayın.

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us