Sağlık

Asla Plastik Kapta Muhafaza Etmemeniz Gereken Yiyecekler

asla_plastik_kapta_saklamamanız_gereken_yiyecekler

Sizde plastik saklama kapları veya plastik poşetlerde muhafaza ettiğiniz yiyecekleri tüketmek için çıkardığınız da o plastik kokusu ve tadını hissettiniz mi ? Evet plastikle bazı yiyecekler bir araya geldiğinde olumsuz reaksiyon gösterir ve bu gibi durumlar ortaya çıkar. Peki hangi gıdalar plastikle bir araya gelmemeli ?

Birçok kişi plastik kap ve poşetleri kalan yiyecekleri saklamak , kışa hazırlık için yapılanları muhafaza etmek kullanır.Kullanışlı olmalarının yanı sıra cam ve metal ürünlere göre daha hesaplı oldukları için çok talep edilmektedir. Fakat bilinmeyen bazı gerçekler vardır. Plastik kırıldığı zaman hava teması kolaylaşacak ve bakteri oluşumu artacaktır.Buna rağmen birçoğumuz bilmiyoruz bu ürünlerin kullanımına devam ediyoruz.

PEYNİR

Süt ve süt ürünlerinin geneli plastik ürünlerle etkileşime geçtiğinde reaksiyon oluşturur ve bakteriler ortaya çıkar. Peynirde bunlardan bir tanesidir.Peynir çeşitlerinden her hangi birisini 3-4 gün hava almadan plastik bir kabın içerisinde saklarsanız peynirin suyu yüzeye çıkacak bakteri oluşturup küflenme yapacaktır.Tükettiğinizde sindim siteminiz için büyük riskler meydana getirecektir.Peynir çeşitlerini porselen ve cam ürünlerde saklamanızı tavsiye ederim.

ÇORBALAR – SULU YEMEKLER

Sıcak sulu yemekler ve çorbalar plastikten yapılmış kap ve poşetlere temas ettiğinde kokusu ve tatları bozulur. Eğer saklamak istiyorsanız yemeğinizin ve çorbanızın soğumasını bekleyip saklayabilirsiniz. Fakat porselen ve cam gibi kaplarda saklamak her daim sizin sağlığınız için yararlı olacaktır.

ÇİĞ YUMURTA – MAYONEZ

Mayonez ve çiğ yumurta gibi gıdalar E.coli , Salmonella gibi bakteriler üretebileceğinden asla plastik kaplarda saklanmamalıdır.Bu bakterileri üretebilen gıdalar bu kaplarla temasa geçtiğinde daha da çok ürerler.Çiğ yumurta ve mayonez gibi gıdaları depolamanın en güzel yolu porselen ve yalıtımlı kaplardır.

ÇAY VE KAHVE

Kahve çay gibi içeceklerin plastik kupa, bardak veya termos gibi kaplarda saklanması besinlerin lezzet değerini kaybetmesine ve bakteri üretmesine neden olur.

Bu gibi besinlerin cam, porselen gibi kupa, termos vs. kaplarda saklanması sağlık açısından daha iyi olacaktır.

SOSLU ET VE TAVUKLAR

Soslu etler, tavuklar pişmiş veya pişmemiş olsun plastikle buluştuğunda yapısı bozulur ve yumuşamaya başlar.Besleyici özelliğini kaybederler ve bakteri üretirler.

SOSLU SALATA

Soslanmış salataların plastik kaplarda muhafaza edilmesi besin değerini kaybetmesine neden olur.Çoğu kişi vakumlu kaplarda salata ve türevi besinlerin taze kalacağını düşünür. Fakat tüm besin değerlerinin kaybettiğini bilmez.

Besinlerinizi nasıl saklayacağınız çok önemli buzdolabında, saklama kabında veya kilerde.Tüketeceğimiz besinleri besin değerini kaybetmeden yemeliyiz.Sağlığımız açısında doğru bildiğimiz yanlışları araştırıp öğrenmeliyiz.Bunun için diğer yazımı da Hangi Besinler Buzdolabında Saklanmalı ? okuyabilirsiniz.

SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us