Sağlık

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) İle Doğal Mücadele

hipertansiyon

Hipertansiyon hastasıysanız artık yediğiniz ve içtiğiniz 2 kat daha önemlidir.Diyetinizden bazı besinleri çıkarıp bazı besinleri eklemeli vücudunuzdaki ödemi ,iltihaplanmayı azaltıcı hareketler yapmalısınız.

Hipertansiyon ; Kan basıncındaki artış sonrası tüm kardiyovasküler sistemin etkilendiği kronik bir hastalıktır.Normalin üzerinde bir kan basıncı sizin için bazı riskler doğurur.

  • Felç
  • Atar damarlarda ağır hasar
  • Ölüm ile sonuçlanabilecek kalp hastalıkları ve atakları

Kan basıncınız 140/90 üzeri çıkmaya başladıysa rutin olarak kan basıncınızı ölçüp kendinizi gözlemlemelisiniz. Rutin olarak bu değerler devam ediyorsa risk grubuna girmişsiniz demektir.Bir hekime görünmeli ve uygun tedaviye başlamalısınız.

Bunun yanı sıra hipertansiyonu kontrol altına yiyecekler tüketmek sizi rahatlatır.Peki bunlar nelerdir ?

MUZ 🍌

Yüksek potasyum içerisi sayesinde muz hipertansiyon diyetleri için vazgeçilmez bir meyvedir.Vücuttaki ödem ve iltihabın kontrol altına alınmasında büyük rol oynar. Yüksek kan basıncı için mutlaka muz tüketin.

SOĞAN 🌱

Sülfür açısından çok zengin olan soğan neredeyse her yemeğin içerisine girmektedir.Sülfür ; iltihaplanmayı , tansiyonu ,ödemi ve kolesterolü kontrol altında tutar.Soğanın suyu damarlarınızdaki yağlanmayı azaltır ve kolesterolü dengeler.

Güçlü antioksidanlar içeren soğan atar damarlarınızın erken yaşlanmasını önler.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU 🥥

Antioksidanlar ve mineraller açısından çok zengin olan bu içecek vücudun su ihtiyacını karşılamanın yanı sıra hipertansiyon ve dolaşım sorunlarınızla savaşır.

Doğal idrar sökücü olarak görev alır. Vücudunuzdaki kalp sağlığını koruyan bazı yağlar ve lifleri içerir. Düzenli olarak içtiğiniz hindistan cevizi suyu kan basıncınızı kontrol eder ve dolaşım probleminizi giderir.

KIRMIZI BİBER 🌶

Yeterli miktarda tüketilen kırmızı biber , kan basıncını kontrol eder ve hipertansiyon düşürücüdür. Atar damar sertleşmesini ve yaşlanmasını önleyici etkiye sahiptir.

Düzenli ve makul miktarda tükettiğiniz kırmızı biber ile hipertansiyon hastalığınızla mücadele edebilirsiniz.

YAĞLI BALIKLAR 🐟

En önemli omega -3 kaynaklarında birisi balıktır. Bu yağ trigliserid ,yüksek tansiyonun etkilerini azaltmak için ve atar damarları temizlemek için yardımcı olan bir yağ çeşididir.

Bu protein, iltihabı önleyen doğal bir temizleyici özelliği taşır. Balık tüketimi sağlık , zihin ve fiziki açıdan besleyici bir et ürünüdür.Kan akışına yardımcı olduğu için dolaşım açısından yardımcıdır.

Hipertansiyon hastalığınız varsa bu besinleri tüketerek diyetinize katkıda bulunabilir ve hipertansiyon sorununuzu kontrol altına alabilirsiniz.

SAĞLIKLA KALIN

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us