Sağlık

Dikkat ! Bu Belirtiler Varsa Fibromiyalji Olabilirsiniz

fibromiyalji nedir

Sağlığınıza dikkat etmek , düzenli bir hayatı seçmek fibromiyalji belirtilerini azaltacaktır.Peki aralarından seçecek olursak hangileri daha etkili olur ?

Fibromiyalji nedir ? Belirtileri nelerdir ? Tedavisi var mıdır ? Kür tarifleri Hepsinin cevabı sinemoloji de sizlerle…

FİBROMİYALJİ NEDİR ?

Vücut ağrıları ve zihinsel hastalıklara sebep olan kronik bir sendromdur.Yapılan bir araştırmaya göre 18 yaş üstü kişi ve özellikle kadınların bu sendroma yakalanma olasılığı daha fazla görülmüştür. Fibromiyalji sendromu vücudun geniş çaplı olarak ağrıması , yanması ve sürekli yorgunluk gibi belirtiler gösterir.Yumuşak dokuların hasar görmesine neden olur.Bir sebebi olmamasına rağmen ağır kazalar, travmatik durumlar,romatizma ve bağışıklık sisteminde çözülememiş bir nedenden ötürü zararlı bakterilerin kanda üreyerek yararlı maddeleri tüketmesiyle ortaya çıkar.Bazı uzman görüşler ise tamamen genetik olduğunu savunmaktadırlar.

FİBROMİYALJİ BELİRTİLERİ

  • Sabah eklem ağrısı ile uyanma
  • Şiddetli ve düzensiz baş ağrıları
  • Uyku sendromu
  • El ve ayaklarda karıncalanma hissi
  • Huzursuz bacak sendromu
  • Yüz kaslarını oynatamama, çenede ağrı
  • Hafızada zayıflama
  • Bağırsakların düzgün çalışmaması , ishal veya kabızlık durumu
  • Havaya karşı aşırı hassasiyet

TEDAVİSİ VAR MIDIR ?

Kesin bir sebebi olmayan bu sendromu kesin bir tedavisi yoktur. Görülen belirtilere göre müdahalelerde bulunulur.

Öncelikli olarak uzmanlar ilaç tedavisine başlamayı uygun görmezler. Düzenli ve doğal beslenme, hijyenik ortamlarda sıcak ve soğuk masajlar , ayrıca aktif egzersiz programı ve terapi yapılmasını uygun görürler.Kaliteli hayvansal protein tüketin , glutenden uzak durun,bol bol sebze tüketin ,şeker ve şekerli yiyecekleri en aza indirin, kafeinli ve asitli içeceklerden bir süre uzak durun, sizi sakinleştirecek bitki çayları tüketin. Bir kaç tane belirtilere yönelik kür uygulamanız da sizi rahatlatacaktır.

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜR TARİFLERİ

SUSAM YAĞI VE ADA ÇAYI YAĞI

1 çay kaşığı ada çayı yağı ile 1 tatlı kaşığı susam yağını karıştırın.Bu karışım ile ağrıyan bölgeye masaj yapın.Daha sonra ılık bir havlu ile üzerini örtün.Bu karışım ve etkili bir masaj bölgedeki kan dolaşımını arttırıp dağılmasını ve rahatlamanızı sağlayacaktır.

ÇOBANÇANTASI ÇAYI

1 su bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı çobançantası bitkisi ekleyin.3 dakika kısık ateşte kaynatın.Süzün ve ılınmaya bırakın.Yemeklerden 2 saat sonra tüketin.

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us