DekorasyonKendin Yap

Jüt İp ( HASIR ) Kilim Ayrıntılı Yapımı

jüt ip kilim hasır ip kilim nasıl yapılır

Son yıllarda moda olan jüt ip ve makrome akımına uymayan kaldı mı aramızda ? Gerçekten ‘Akıl akıldan üstündür. ‘ Ata sözünü yapılan , paylaşılan görsellerde görüyorum. Zevk zevkten üstündür diyorum ve susuyorum.

Bu akıma benimde uymam gerekiyordu artık aylardır kıvranıp duruyorum ha yaptım ha yapacağım diye. Sonunda tuttum milyoncunun 😀 yolunu ne kadar hasır ip varsa silikon varsa topladım. Kasadaki bana bakışları görmeniz lazımdı 😀

Vallahi tam olarak bu 😀 Kıtlıktan mı çıkmış ne yapacak onları diye baktılar bana ahahhaha

Şimdi sırasıyla anlatacak olursam ben evin girişine dresuar ile portmantonun arasına yapmayı planladım. Öncelikle işe bir halı kaydırmaz alarak başladım. Siz bir kumaş üzerine de işlem yapabilirsiniz.

İlk iş olarak halı kaydırmazdan bir büyük daire ve etrafına yeteek sayıdada küçük daireler kesin. Bunun için kavanoz kapağı vs kullanabilirsiniz. Daha büyük yapmak isterseniz şablonun dışına çıkarak büyütebilirsiniz.

Kilimi büyüteceğiniz boyut kadar daireleri arttırabilir ekstra tasarım uygulayabilirsiniz.Ben yuvarlak orta boy bir kilim elde ettim. Şimdi sıra bu kilimi dar uzun hale getirmek.

Kilimin estetiğini bozmadan her iki yanına iri daireler yaparak kenarlarına basık S harfleri çiziyoruz.Küçük dairelerle hareketlendirerek etrafından geçiyoruz kilimin bağlantı noktalarını gizliyoruz. (ek yerlerine ip yapıştırın)

Diğer Dekorasyon Yazılarım İçin Tıkla !!!!

https://www.sinemoloji.com/category/dekorasyon/kendin-yap/

PORTMANTONUN DEĞİŞİMİ İÇİN AŞAĞIYA BİR BAKIN 😀

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us