Dekorasyon

Bir Banyo Değişimi Boyanın Gücü

banyo_dekorasyon_boyama

Evet bu banyo bizim ilk gördüğümde gözüm kanadı tabiri kullandığım cinsinden bir banyo. 20 senelik bir site içerisinde bir daire ve tek tip yapılmış evler hepsi aynı malzeme iş başa düştü değiştireceksin.

Ev bizim değil ne yapalım ne yapalım dedik. Açtım hemen google amcamı Cadence H002 Pak Beyaz Multisurface 2LT , 2 LİTRE Taş Vernik ,H091 Antrasit Siyah Multisurface 2 LT sipariş verdim ve tabi rulo fırça ve boya kabı ortalama 2 gün sonra siparişlerim geldi ve işe koyulduk.

banyo_dekorasyonumuz
Banyonun ilk hali 🙁 tam 80 ler

ilk katı atmaya başladık normalde ilk kattan sonra 1 gün beklemek gerekiyor fakat bizim kadar sabırsız bir insansanız bekleyemezsiniz. 4 saat sonra 2. katı attık biz. 😀 Ama oldu.

Hayır bekleseymişiz zaman kaybı tamam belki bir bildikleri vardır.Öyle yazmışlar ama burası banyo sonuçta sürekli kullanım alanı 4 saat sonrasında boyamaya devam ettiğimizde de gayet iyi sonuç aldık. Ben her ne kadar yorulup Fatih’ e işi kakalasam da 😀 Sonuç olarak o erkek nabayım erkek gücü başkadır dimi kızlar ?

Ben boyama kısmını erkek gücüne devrettiğim için başladım dekorasyon işine ve pinterest üzerinden dekorasyon önerilerine göz attım.

Bir kaç örneğe baktıktan sonra en az maaliyetle en güzel ne yapabiliriz diye karar verdik ve gidip ahşap klozet kapağı , 6 adet birbirine geçmeli ahşap yer döşemesi ve bir kaç aksesuar aldık.

banyo_dekor_boyama
bende çıkmalıyım 😀

Eve döndük 3. ve son katı atmaya başladık artık yavaş yavaş sonuç gözükmeye başlıyordu.

Led lambamızı da aynamızın üzerine monte edip daha modern bir görüntü elde etmeye çalıştık.

Prizler ve lamba şipşaklarını da tek tek boyadık akrilik boyalarla her şeyi boyayabilirsiniz.

Ve kurumaya bıraktık. sonrası vernik olacak.

Evet uzun bir kuruma arasından sonra 2 kat vernik attık ve sıra geldi yerlere burası çok gıcırtılı bayanlar boyayıp çekilmelisiniz o mekandan.

Önce iyice yerleri silip temizleyin sonra güzelce kurulayın.Rulo ile başlayın boyamaya maalesef foto çekmemişim ama bitmişi var.

Boyadığınız yeri iki defa boyarsanız kat farkı oyuyor dikkatli boyayın biz siyah yani boyadığımız için 2 katta kapandı zaten zemin koyu renkti hemen hallettik açık renklerde bu iş kolay olmaya bilir. 2. kat için bayağı bekledik zemin olunca üzerine basıyorsunuz duvara benzemedi tabi sabırsızlık burada aynı olmadı 😀 Neyse ki bitirdik verniği attık ve harika bir sonuç çıktı.

banyo_dekorasyon
KOÇTAŞ’TAN ALMIŞTIK BUNU

Son olarak aksesuarları yerleştirdik ayna yanlarındaki boş priz yerleri gözükmesin diye almıştık bunu yukarıdaki fotoğrafta görürsünüz zaten .

Klozet kapağını , duş başlığını değiştirdik aldığımız ahşap yer döşemelerini yerleştirdik. Başak burcu bir insan olarak ben daha önce bir başkasının kullanmış olduğu banyonun baştan aşağı değişmiş olduğunu görme mutluluğuyla kuşlar gibi özgürüm ve çok mutluyum. Sonuç beni çok mutlu etti. Artık çok rahatım. Bunu bir usta çağırıp yaptırmış olsaydık ortalama 5-7 bin TL gibi bir fiyat ödeyecektik. Fakat biz bu durumu hem eğlence çevirip hem güzel anılar biriktirip inşaat pisliği çıkarmadan 750 TL ‘ye mal ettik. ( Boyaların yarısı şu an duruyor vernikte )

banyo_degisim
güzel oldu be
banyo_degisimi
ÇOK MU ÇOK MUTLUYUM 😀

Sizde yaptıklarınız benimle paylaşırsanız çok sevinirim sorularınız olursa SİNEMOLOJİ sizinle unutmayın !

DİĞER DEKORASYON YAZILARI İÇİN TIKLA

YOUTUBE SİNEMOLOJİ

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us