Güzellik

Doğadan Gelen Güzellik

dogadan_gelen_guzellik

Ben cildim için evde bir kaç tarif uyguluyorum bunlardan bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok basit ve etkili herkesin evinde olan malzemeler.Sizde benim gibi ergenlikte sivilce çıkarmayıp sonrasında sivilce mağduru olduysanız şimdi yöntem araştırıyosunuzdur. Nerden çıktı bunlar be diye çıldırıyorum. Allah’tan eşim çok deneyimli de yardımcı oluyor 😀

Eveeeet gelelim asıl meselemise …

DOMATES MASKESİ

  • 1 veya 2 domates
  • Yeteri kadar un

YAPILIŞI : Domateslerin suyunu çıkartıyoruz üzerine unu ekliyoruz iyice karıştırıyoruz ve lapa kıvamına getiriyoruz. Yüzümüzde duracak kıvamda ise yüzümüze yumuşak hareketlerle sürüyoruz ve 10 dakika kadar bekletiyoruz.

  • Bu maske benim gibi bir türlü siyah nokta gördüğü zaman sıkmadan duramayan , sivilce gördüğü zaman çıldıran iz yapanlar için birebir. Haftada 1 veya 2 defa uygularsanız güzel sonuçlar alırsınız.

KURU SOĞAN SUYU

Sivilcenizle oynadınız patlattınız yara oldu. Enfeksiyonu önlemek ya da hemen kurutup izi ortadan kaldırmak için birebir yöntem evet bira kokuşarak gezeceksiniz ama buna değer diyorum noktayı koyuyorum.

Vur yumruğu soğana 😀

YAPILIŞI : Soğanı 2 ye bölün ve yara yapmış olduğunuz sivilcelerinizin üzerine tek tek her gün sürün gerçekten onca paralar döktüğünüz kremlere taş çıkartığını ve sivilcelerini nasıl kuruttuğunu göreceksiniz. Ben inanılmaz faydasını gördüm.Sinir bozucu bir durum herkes sivilceliyken sen sivilcesiz geziyorsun herkesin bitiyor sen sivilceleniyorsun 🙁 Şimdi hem soğan yiyip hem yüzüme sürüyorum.

HAVUÇ MASKESİ

Onca sivilce maskesinin üzerine tabi birde benim gibi kuru ciltli birinin hem cildini nemlendirip hemde gözeneklerini sıkılaştırması gerekiyordu peki nasıl olacaktı ? Tabi ki havuç maskesiyle !

  • Havuç cilt gözeneklerini temizleyip sıkılaştırır.
  • Cildin canlanıp parlamasını sağlar.
  • Cilt lekelerini iyileştirir.
  • Sivilce oluşumunu engeller.
  • Ölü derilerden kurtarır.
  • Kırışıklıkları azaltır ve önler.

YAPILIŞI: Normalde maske sadece havuçla yapılıyordu yüzünüze kese yapay gibi sürüyordunuz. Fakat bu Sinemoloji maskesi 😀

Ben içerisine 1 havucu rondodan geçirdim incecik kıyıldı yada rendeleyin farketmez. Biraz karbonat ekledim (1 kaşık kadar). 1 bardak da yoğurt ekledim su oranı az olacak ve yüzüme kese yapar gibi ortalama 10 dakika masaj yaptım ve yüzümü önce sıcak sonra soğuk suyla yıkadım. Sonuç Harika ötesi !!! Burnumun köşesi pul pul dökülüyordu hepsi gitmiş (karbonat etkisi ) yoğurdun etkisiyle nem dengesi artmış havucu yazmıyorum bile ben çok memnunum 😀

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us