Sağlık

Gıda İntoleransı ve Alerjisi

gida_intolerans

Bu ikisi arasındaki farkı çok iyi bilmelisiniz. Neden mi ?

Gıda alerjisi hemen ortaya çıkar gıda intoleransı yıllarca sizi yer bitirir. Pardon pardon işin aslı siz kendinizi yer bitirirsiniz.

  • Sağlıklı bir bedende tükettiğimiz proteinler ( et, baklagil vs aldığımız ) aminoasitlere dönüşüp bağırsağımızda emilir.
  • Enzim eksikliği gibi durumlar bulunuyorsa bazen proteinler parçalanmadan bütün olarak kana geçer.
  • Bu parçalanamamış besinler savunma (MİDENİZ-BAĞIRSAĞINIZ VS. ) sisteminizi tanımaz .

BUNLARA SANKİ VİRÜS MUAMELESİ YAPAR !

gida_intoleran_1

Grip olduğunuzda yaşadıklarınızı hatırlayın. Gıda intoleransındaki belirtiler de bunlara benzer. Sonuç olarak vücudumuzun savunma sistemi benzeri bir savaş içerisindedir.

gida_intolerans

Eğer farkında olmadan bu yiyecekleri yemeye devam edersek bu belirtiler yıllarca devam eder. Yani kısacası kısır bir döngüye girmiş oluruz.

Kısır Döngü

Eğer bir gıdaya intoleransınız varsa, bu gıda bağırsaklarınızda iltihaplanmaya yol açabilir. Bu iltihap bağırsak dokusunu bozulmasına ve daha da geçirgen hale gelmesine yol açar .İntelorenasını öğrenmenin en kolay ve bilimsel yolu derhal bir test yaptırıp bundan kurtulmak olacaktır .

Yaygın Görülen Gıda İntoleransı Belirtileri

  • Kilo Alma –Gıda intoleransı, metabolizmanın yavaşlamasına neden olarak, karbonhidrat ve şeker krizlerine yol açan serotonin (mutluluk hormonu )eksikliklerini ortaya çıkarabilir.
  • Yorgunluk veya Kronik Yorgunluk – Gıda intoleransı, iltihaplanma ve artmış CRP seviyeleri yorgunlukla sonuçlanabilir.
  • Migren ve Ağrılar – Gıda intoleransı, iltihap, ağrı ve migren gibi birçok rahatsızlığa neden olabilir.
  • Ödem ve Şişkinlik – İltihaplanmış mide, şişkinlik ve ödemin en önemli nedenlerinden birisidir.
  • Eklem Ağrısı – Gıda intoleransı, eklemleri tahriş eden yüksek seviyede IgG antikorları nedeniyle, artrit semptomlarına veya genel eklem ağrılarına neden olabilir.
  • İrritabl Bağırsak Sendromu – IBS ile gıda intoleransı arasındaki doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koyan tıbbi çalışmalar bulunmaktadır. Sindirelemeyen gıdalardan dolayı en çok bağırsakların bu durumdan etkileneceğini düşünmek çokta zor olmasa gerek.
  • Cilt Problemleri – Gıda intoleransı, akne ve egzama sedef gibi cilt problemlerine yol açabilir.

GIDA İNTOLERANS TEST

Kendinizde böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız veya ailenizden birinde gözlemlediğiniz bir farklılık varsa ev adresinize de söyleyebilirsiniz bir sağlık kuruluşunda da yaptırabilirsiniz.

Ben kendi adıma pinner test yaptım evde uyguladım zaten içerisinde uygulama broşürü çıkıyor siz bir sağlık kuruluşunda yaptırmak isterseniz veya eve söylemek isterseniz tavsiye ederim.

Son zamanlarda ciddi kilo alıyorsanız yada ciddi kilo problemleriniz varsa siz bir ciddi sosyal yiyiciyseniz psikolojik olarak şunuda yiyeyim bunuda hüpleteyim diyorsanız ve şeker probleminiz varsa eliniz ayağınız titriyorsa nedenini çözemiyorsanız merak içerisindeyseniz tavsiyemi bir gözden geçirin derim.

Sonuçlarınızı merak ederim şimdiden sağlıklı güzel günler dilerim.

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us