Güncel

19 Mayıs 1919 Samsun’dan Doğan Güneş

mustafa_kemal_19mayis
Kendimi bildim bileli kıskandığım şeylerden birisi seni görebilen çocuklar…

Türk Milleti 1.Dünya Savaşı sonrası kurtuluş ararken ileri görüşlü lider Mustafa Kemal Atatürk , Bandırma vapuruna binerek 16 Mayısta yola çıkmış ve 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak ‘ Kurtuluş ‘ yolunu açmıştır. (Ayrıca 19 Mayıs Günü Atamızın bugün benim doğum günüm dediği gündür.)

Kurtuluşumuz gençler ve genç fikirler olacak diyerek bu günü bizlere armağan etmiştir. Yaşınız kaç olursa olsun Atatürk’ün şu sözleri bize yol göstermeli “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir.

Gençliğe emanet ettiğin bu ülke , her daim senin izinde her daim seni özlüyor.Bir insan hiç görmediği birini nasıl bu kadar sevebilir diye düşünüyorum kendi kendime ? Sonra dönüp bakıyorum cennet vatanıma, bıraktığın emanetlere , teşekkür ediyorum bir kere daha her şeye.

100 yıl sonrasını bile görebilen tüm dünyaya kendini sevdiren sarı saçlı mavi gözlü dev. Senin gibi bir liderin bu topluma nasip olması büyük bir nimettir.

Gönlüm Hep seni arıyor Neredesin Sen ?

Atatürk sevgisiyle büyütülmüş bir çocuk olarak her resmini gördüğümde gözlerim doluyor. Yaptıklarını, fedakarlıklarını okudukça sevgim dahada çok artıyor.Dünyada çocuklara, gençlere bu kadar değer veren onlara bayram hediye eden başka bir lider yok.

Keşke Bir Daha Gelsen Samsun’dan …

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

https://www.atam.gov.tr/duyurular/19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-kutlama-mesaji

KUTLAMA MESAJI İÇİN BAĞLANTIYI TIKLAMAYI UNUTMAYIN !

Farklı bilgiler edinmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın !

https://www.sinemoloji.com/category/pratik-bilgiler/

YOUTUBE SİNEMOLOJİ

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us