Güncel

Kirazlıyayla Köyünde Neler Oluyor ? (BURSA)

kirazliyayla_köyünde_neler_oluyor

Salgını bile fırsata çeviren , ormanları katletmeye çalışanlar var. Bu salgın bize kaybettiklerimizin kıymetini öğretememiş belli. Şimdi ormanlarımızı tamamen kaybetme yolunda ilerliyoruz. Adı yeşil Bursa içi köşe başı maden şantiyesiyle dolu Kara Bursa olmuş.

Analarımız , teyzelerimiz çıkmışlar bas bas bağırıyorlar bizim topraklarımız buralar ölünce bizi nereye gömecekler diye. Bundan daha acı bir şey var mı ?

Bir ağaç 🌲 kolay mı yetişiyor.Ya o ormanlarda yaşayan hayvanlar bütün ekolojik dengeyi mahvediyorsunuz. İnsanlar hayvanlarını otlatıyor. Bağ bahçe işi yapıyor . Yahu her şeyden öte köyde madenin ne işi var. Mumla arayacaksınız siz o KÖYLERİ ! fabrika dumanlarıyla , madenlerle mahvettiğiniz o köyleri.

Bırakın analarımız atalarımız kendi doğal hayatlarını güzelce yaşasınlar. O kadar güzeller ki o kadar hak veriyorum ki onlara, toprak madenden değerlidir. Orman da madenden değerlidir asla hiçbir şeyle karşılaştırılamaz bile. İnşallah buna bir DUR diyen olur. Yeşil Bursa yeşil olarak kalır. 🌲🌳🍀🌲🌳🍀

Kirazlıyayla kadınları tek yürek olmuş topraklarını korumaya çalışıyorlar.Atalarından kalmış bu güzel memleketin ziyan olup gitmesine torunlarına bir taş parçası olarak kalmasına gönülleri razı olmuyor. Kirazlıyayla gibi daha kaç tane köy yok olacak ? Şehirleşmek kavramı neden bu kadar yanlış anlaşıldı ?

Yapmayın köylerimizi heba etmeyin. Birbirimizin sesini duyalım. Gökyüzü mavi, ormanlar yeşil kalsın.Gelecek nesiller için bir nefes bir umut olalım.

Diğer makaleler için aşağıdaki bağlantıya tıklayın !

https://www.sinemoloji.com/category/pratik-bilgiler/

YOUTUBE SİNEMOLOJİ

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us