Güzellik

Zeytinyağının Saç ve Ciltteki Mucizesi

zeytinyaginin_faydalari_maske

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz zeytinyağının doğadan gelen bir mucize olduğunu hepimiz biliyoruz.Kalp hastalıkları, mide rahatsızlıkları , diyabet gibi başlıca hastalıklara iyi geldiği araştırmalarca kanıtlanmış. Bu ve bunun gibi birçok problemi çözen zeytinyağı saça ve cilde de inanılmaz güzel etkiler gösteriyor.Peki saçımıza ve cildimize zeytin yağını nasıl uygulayabiliriz ?

Zeytinyağı yapısında büyük oranda gliserin barındırdığından vücutta katılaşma oranı çok düşüktür.Bu yüzde kilo almamızı önler ve kilo kontrolünü sağlar.Metabolizmanızı hızlandırır ve ciddi anlamda katı yağ tüketimi sonrası yaşadığınız o sıkıntıların hiç birini yaşamadığınızı görürsünüz.

Kuru bir cilde sahipseniz ne duruyorsunuz bir pamuğa zeytinyağı damlatın ve cildinize sürün. İçerisinde bulunan E vitamini takviyesiyle akne probleminiz varsa hem akneden hemde cildinizin kuruluğundan kurtulursunuz. Pamuk gibi bir cilt ile uyanmak istiyorsanız.Gece yastığınıza bir havlu koyup bu işlemi yapabilirsiniz.

Cildinizde kızarıklık , tahriş veya sertleşme olan yerler varsa zeytinyağı ile balı eşit olarak karıştırarak uygulayıp 10-15dk bekletebilirsiniz.

YUMURTA BEYAZI-ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı ve yumurta beyazının içerdikleri besinler sayesinde, sönmüş ve gevşek cildi canlandıran, sıkılaştıran ve yenileyen bir maske elde edebilirsiniz.

MALZEMELER : Yumurta beyazı + Zeytinyağı

  • Yumurta beyazını çırpın ve zeytinyağını ekleyin.
  • Maskeyi tüm yüzünüze yayın ve 20-30 dakika bekleyin.
  • Maskeyi daha kolay çıkarabilmek için yumuşak dairesel hareketlerle ılık suyla durulayın.

 Kendi güzellik bakımınızı zeytinyağıyla yapmak basit ve cazip bir yöntemdir. Tonlarca para döküp krem alıp suratınıza boca etmek çözüm değil.

BAL VE ZEYTİNYAĞI

İki besinde hassas ciltlere karşı birebir ve enfeksiyonu önlemesi nedeniyle alerjileri ve yanıkları sakinleştirmek için çok iyi bir karışım.

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • İki malzemeyi cam kaseye koyun ve karıştırın.
  • Yüzünüzü temizleyin ve maskeyi yüzünüze sürün.
  • 20 dakika bekleyin ve ardından ılık suyla durulayın.
  • Haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR ?

Saçlarınıza uyguladığınızda zeytinyağının saçınızda yarattığı o farkı hissedeceksiniz . Özellikle kepek problemi yaşıyorsanız ve saç diplenizde sıkıntıdan stresten kabuk , yara vs çıkıyorsa zeytinyağı sizin için bulunmaz bir hint kumaşı niteliğinde diyebilirim. Sürekli saçınızı düzleştiriyor veya fön çekiyorsanız saçlarınızda aşırı kırılma incelme ve kopmalar varsa artık sizi bekletmeden tarife geçelim 😀

Direkt olarak biraz ısıtılmış zeytinyağını saçınıza saç diplenizi uygulayıp 20-25 dk bekletip saçınınızı yıkayabilirsiniz . Saç diplenizin arınmasına saçlarınızın yumuşamasına ve güçlenmesine büyük etkisi olduğunu göreceksiniz.

ZEYTİNYAĞI VE DENİZ TUZU

Kafamızdaki ölü derilerden , kepeklerden kurtulmak ve rahatlamak istiyorsak birebir çözüm.

Biraz deniz tuzunu zeytin yağı ile karıştırarak macun kıvamına getirin ve saç diplerinize masaj yaparak sürün. Biraz bastırın ölü derilerin arınmasını sağlayın. Bu işlemi 10-15 dakika yaptıktan sonra saçınızı yıkayın. Aradaki farkı göreceksiniz.

BAL -ZEYTİNYAĞI

Saçlarınızın uçlarını onarmak için zeytinyağı- bal karıştırın.Saç uçlarınıza sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra saçınızın nem oranı artacaktır. Saçınızı yıkayın.

Evde bakım yapmak zor değil doğadan gelen güzelliklere inanın. Doğadan gelen şifa bambaşkadır onun yerini hiçbir şey tutamaz.Diğer Güzellik Yazılarını okumak için aşağıdaki linki tıklayın !

GÜZELLİK İÇİN TIKLAYIN

YOUTUBE SİNEMOLOJİ

Güzel Günler Diliyorum Kalın Sağlıcakla …

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us