Pratik Bilgiler

Mutfakta Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler

mutfakta_hayat_kurtaran_bilgiler

Mutfakta pratik bilgiler hayat kurtarabilir. Pratik bilgilerle hem zamandan hemde nakitten kazanabilirsiniz. Mutfak biz kadınların can damarı olduğu için araştırmak daha iyisini bulmak her zaman bizim işimiz.

BAYAT YUMURTA

Yumurtanın zaman geçtikçe içerisi gazla dolar. İçerisi gaz dolan yumurta suya attığınızda suyun üzerinde yüzer buda size bayat olduğunu gösterir.Taze yumurta ise hemen suyun dibine batar.

TAHILLAR-BAKLAGİLLER

Tahıl ve bakliyatları bazen çok fazla aldığınızda ve kullanılmadığında böceklenmesi olası bir durum. Bu durumu önlemek için tahıl ve bakliyat grubu besinlerinizin içerisine defne yaprağı koyabilirsiniz.

ACI BİBER ?

Biberin acı olup olmadığını anlamak aslında çokta zor değil. Eğer biberin boyutu diğerlerine göre biraz daha küçükse acı olma ihtimali fazlalaşır.Ayrıca biberin kokusundan da anlamanız mümkün.

KARARAN MUZLAR

Muzu satın alıp eve geldikten sonra tahmin edeyim bozulmasın diye hemen dolaba koyuyorsunuz. Dolaba koyduğunuz muz soğuktan dolayı tadını kaybeder.Ayrıca bir not tek başına olan muzlar daha çabuk kararır. Özellikle salkım muz almaya dikkat edin.

SİRKE

Suları kireçli bir semtte yaşıyorsanız. Bulaşık makinanızın içerisine bir kap sirke koyup her zaman çalıştırdığınız gibi çalıştırın.Sirke suyun kirecini çözecek bulaşıklarınız parlayacaktır.

KAHVE LEKESİ

Kahve fincanlarınızın dibine yerleşmiş o sarı lekelerden kurtulmak için karbonatı kullanabilirsiniz. Fincanın dibine biraz karbonat dökün ve sıcak su koyup ovun lekenin hemen çıktığını göreceksiniz.

KARBONAT

Lavabonızdan gelen kötü kokulardan şikayetçiyseniz karbonat size yardımcı olacaktır. Kaynar suyu lavabonıza dökün. Ardından karbonat ve 1 fincan limon suyu karışımını üzerine boşaltın. Kötü kokuların azalacağını göreceksiniz.

Bu ve bunun gibi pratik bilgiler için bağlantıyı tıklayın !

HAYAT KURTARAN PRATİK BİLGİLER İÇİN TIKLA

YOUTUBE SİNEMOLOJİ

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us