Sağlık

Dikkat ! Kahve İçerek Vücudumuza Zarar mı Veriyoruz ?

kahvenin sağlığa etkileri

Kahve sağlığınız için iyi midir kötü müdür ? Bu sorunun cevabı sürekli tartışılmaktadır. Eğer ciddi bir kahve tiryakisiyseniz bilmeniz gereken bazı gerçekler var. Tüm cevaplar için Sinemoloji den ayrılmayın.

Kahve günün her saatinde tüketebileceğiniz bir içecektir. Fakat bilmemiz gereken önemli noktalar vardır.Bunun nedeni de, kahvenin birçok yararı olmasına rağmen sağlığınıza zararlı da olabileceğidir.

KOLESTEROL DÜZEYİ

Kahveyi hazırlama şekli çok önemli bir etkendir. Hazırlanış sırasında iyi filtrelenmemiş kahve kolesterol düzeyinde ciddi artışa sebep olabilir.İçeriğindeki cafestol ve kahweolu filtrelemek gerekir. Bunlar kandaki kolesterol düzeyini arttıracak moleküllerdir.

Dikkatini çekebilir :KOLESTEROL NEDİR ? DÜŞÜREN GIDALAR NELERDİR ?

ÜLSER

Aşırı tüketilen kahve sindirim sistemi için tehlikelidir. Mide ve bağırsak içerisinde ve dışında ülsere , tahrişe sebep olabilir.Ayrıca ruh halinizde de değişiklilere sebep olur ;

  • Kaygı
  • Öfke
  • Sinirlilik hali
  • Depresyon

DİYABET

Kahve krom ve magnezyum açısından zengindir. Bunlar kan şekerinizi düzenleyen ve diyabetin önlenmesinden sorumlu olan insülin kullanımına yol açabilir.

Kahvenin aşırı tüketiminden uzak durmak kan şekeriniz için düzenleyici bir rol oynar.

ALZHEİMER

Düzenli olarak kahve tüketen bireylerin alzheimer , demans , ruhsal bozukluklar gibi hastalıklardan %60 oranında daha uzak durduğu kanıtlanmış.

Aşırı tüketim değil düzenli ve kararında tüketim her zaman sağlığınız için iyi bir seçenek olacaktır.

SİNDİRİM SİSTEMİ

Kahve içerisindeki gıda ve kimyasal bileşenler sindirim sisteminizin süreçlerini aktive eden kasılmaları arttırabilir. Sonuç olarak ; Kolik , ishal , kusma , mide ağrısı ,hazımsızlık gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

BAŞ AĞRISI

Aşırı kahve tüketimi baş ağrınızı ve migreni tetikler. İçeriğindeki kafein vücudunuzda depolanır. Uykusuzluğu tetikleyeceğinden baş ağrılarınıza davetiye çıkaracaktır.

AĞRI KESİCİ İLAÇLAR – ANALJEZİKLER

Anajesiziklerle tüketilen kahve sağlığınız için iyi etki gösterir. Kahveyi içerken aldığını ağrı kesici tabletler daha kolay emilerek ağrınızın hızlı bir şekilde geçmesine sebep olur. %40 oranında ilaç etkisini arttırdığı ve hızlı etki gösterdiği kanıtlanmıştır.

HAMİLELİK

Hamilelikte tüketilecek kahvenin vücutta kafein oranını arttırarak hormonal değişikliklere sebep olur.Aynı zamanda gebelikleri tehlikeye sokarak düşüklere sebep olabilir. Daha dikkatli olmalı ve kahveyi bir süreliğine hayatınızdan çıkarmalısınız.

ANTİ-KANSEROJEN

Kahvenin faydalarından biriside anti-kanserojen olmasıdır. Bazı kanser türlerini önemli düzeyde önleyici özelliğe sahiptir. Bunlar ;

  • Gırtlak
  • Ağız
  • Meme
  • Prostat
  • Karaciğer

Daha sebebini kanıtlayamadıkları için, bu sebeple henüz kesinlik belirtilmemektedir.

Sizde kahveden vazgeçemeyen biri iseniz . Artık azaltma vaktidir diye düşünüyorum. Her şeyin fazlası gibi kahvenin de fazlası zarar.

Diğer yazıları okumak için linke tıklayın …

SAĞLIK YAZILARI İÇİN BAĞLANTIYA TIKLA

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us