DekorasyonKendin Yap

Eski Portmantonun Boya İle Dönüşümü

akrilik_boya _portmanto_boyama

Artık yeni mobilya almak için bir kez daha düşünmelisiniz. Eskisi gibi eşyaları onarmak için malzeme bulma zorluğu çekmeyeceksiniz ve yüzlerce lira para cebinize kalacak. Son zamanlarda akım haline gelen bu durum aslında doğamız içinde atık problemini bir nebzede olsa azaltacak gibi duruyor.

Lafı daha fazla uzatmadan sizde eski mobilyalarınızı boya , vernik , ahşap boncuk , hasır ip , çıta gibi maliyeti düşük ürünlerle yenilemeye hazır olun diyorum.Kendin yap , değiştir ve güzelleştir projelerinizi bekliyorum.

Herkesin kafasında aynı soru acaba zımpara yaptı mı ? Hayır zımpara falan yok direkt boyadım ve asla boyaya su katmadım.İlk olarak kulpları söktüm.

Aynalı kısma kağıt bant yapıştırarak boyanın gelmesini engelledim.Portmanto boyama için boyayı boyama kabına döküp rulo fırça ile boyadım. Asla boyayı sulandırmayın. İşiniz zorlaşır defalarca kat atmak zorunda kalırsınız.

İlk katı boyayın ve ortalama 2 saat kurumasını bekleyin.O sırada kulplarınız benim gibi mantar kulpsa hasır iple süsleyebilirsiniz veya başka bir renge boyayabilirsiniz.

Kuruyan ilk katın üzerine 2. kat akrilik boyayı da atın ve yeniden 2 saat bekleyin.Ardından benim elimde taş vernik vardı onu kullandım fakat cadence ahşap verniği diye aratıp alabilirsiniz. Hemen aşağıya link bırakıcam.

2 kat boya kuruduktan sonra 2 kat da vernik atarsanız daha kalıcı bir sonuç alırsınız.Yukarıda yazdığım gibi ben elimde taş vernik olduğu için değerlendirmek istedim çok da güzel oldu.

VE HARİKA SONUÇ 😀

sonuçççç

Kulplarını da taktıktan sonra çok başka bir manzara ile karşılaştım diyebilirim. Resmen evin girişinin havası değiştir. Bu işlem benim için biraz yorucu oldu fakat emek vermeden yemek olmaz sözü tam olarak bu diyebilirim. Portmanto boyama işlemi tamamdır 😀

Yapacaklara, deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ….

BU DOLAP İÇİN ORTALAMA 500 GRAM BOYA GİTTİ VE 200 GRAM DA VERNİK SİZ KENDİ MOBİLYANIZ İÇİN HESAPLAYIN 😀 (PORTMANTO BOYAMA İÇİN )

CADENCE BOYA : https://sanatsalhobi.com.tr/cadence-multisurface-hibrid-akrilik-boya-2lt/cadence-h002-pakbeyaz-multisurface-akrilik-boya-2-lt3kg-6766

CADENCE VERNİK : https://sanatsalhobi.com.tr/cadence-parlak-vernik-su-bazli-akrilik–285

DİĞER DEKORASYON YAZILARIM İÇİN :https://www.sinemoloji.com/category/dekorasyon/

Paylaş:

1 comment

  1. Çok Para Harcamadan Mutfak Yenileme Çözümleri / Nasıl Yapılır ? - Sinemoloji 20 Şubat, 2021 t 20:45 Yanıtla

    […] Daha önceki dekorasyon yazılarımdan okuduysanız biliyorsunuzdur .Zemin nasıl olursa olsun zımparaya hiç gerek yok. Cadence akrilik boyalar rulo fırça ile rahatlıkla boyayabilirsiniz. Yani ahşap zemini , fayans zemini , tezgahı , tezgah dolap arası , musluk ,kulp aklınıza ne geliyorsa diyeyim 😀 Boyayabilirsiniz . Portmanto boyama yazımda da yazmıştım. […]

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us