Sağlık

Göz Kapağı Ameliyatı (Blefaroplasti ) Yaptırdım

göz kapağı estetiği

Göz kapağı düşüklüğü nedeniyle yıllardır yorgun uyanan asla göz makyajı yapamayan ben. Sonunda ne kadar iri gözlerim varmış diyebildim. Yıllar önce yaptırdığım burun ameliyatı sonrası şimdi sıra gözlerimde diye kendime söylenip duruyordum. Uzun süre çalışmalar ve işlemi yapacak doğru kişiyi bulana kadar bekledim.

Hemşirelik yaptığım hastanede bir gün sevgili Mehtap Hocam “Sinem göz kapakların ne kadar düşük yaşına göre çok yorgun ve bitmiş görünüyorsun “dedi. En net kararımı bu cümleden sonra alıp hocam siz yapsanıza dedim. İyiki de demişim. Şu an inanılmaz mutluyum ve aynaya baktığımda gerçekten farkı görebiliyorum. Çevremdeki herkes çok değiştin diyor. Resimleri incelediğinizde sizde farkı göreceksiniz.

BLEFAROPLASTİ NEDİR ?

Şiş ve düşmüş göz kapakları, üst kapaklarda ağırlık yapan ve özellikle dış kısımlardan sarkarak görme alanını da kapatan fazla cilt dokusu, göz altı torbaları, göz altı çöküklükleri ve morluklar insanlarda görünüm veya estetikten daha fazla probleme neden olmaktadır. Bunlar daha yaşlı ve yorgun görünmemize neden olduğu gibi görmeyi de etkiler.Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) ile tüm bu sorunlardan kurtulmak mümkündür. Göz kapağı operasyonları sadece üst kapaklara, sadece alt kapaklara ya da hem üst hem alt kapaklara yönelik olarak aynı veya ayrı şekilde planlanıp uygulanabilir.

Blefaroplasti ameliyatında yapılan iş, göz kapakları üzerinde birikerek sarkan fazla cildin alınması, içerdeki yağ paketlerinin ve göz kapaklarını çepeçevre saran kas dokusunun düzenlenmesidir. Aynı seansta eğer mevcut bir kapak düşüklüğü (ptosis) varsa düzeltilebilir,geçirilmiş bir travma veya önceden olunmuş ameliyatlara bağlı kapak deformitesi varsa tamir edilebilir.

Göz kapaklarımın düşüklüğünü anlatmama gerek var mı ?🤪

Resimlerime baktıkça gözlerim büyük çıksın diye sürekli kaşlarımın yukarıda olduğunu ve yorgun olduğum dönemlerde gözlerimin hiç gözükmediğimi fark ettim. Fark ettiyseniz resimde göz kapaklarımın düşüklüğünden kirpiklerim yok.

Evet Mehtap Hocam buna bir son vermek için çizimlerine başladı. 🥰

Çizim yapılan yerleri yok etme zamanı gelmişti. Fazlalıklarınızdan kurtulmak sizi rahatlatır.😉

Ameliyat tamamen lokal olarak yapıldı. 45dk-1 saat içerisinde sürekli konuşarak ve şarkılar dinleyerek operasyon gerçekleşti. Canım hocam istek parçalarımı sorup güzel şarkıları armağan edip hiç tedirgin olmadığım bir süreci yaşattı. Canın hiç acımadı mı hiç korkmadın mı sorularını duyar gibiyim ? Hayır diyerek çok net oluyorum. Ben de bunu beklemiyordum. Ne yalan söyleyeyim. Güle oynaya ameliyathaneden çıkıp bir de 4 saatlik yol gittim. Acısı ağrısı olan bir kişi hiç bir yere gitmez gidemez.

Ameliyat bitti ve ilk görüntüm sizlerle 😀

Gözlerimdeki dikişler bantlandı ve ben yola çıktım. Az önce ameliyat olan ben değilim ki 🤣

2 gün sonra gözlerimdeki bantları çıkardım ve bakın hafif şişlik var özellikle burun kenarlarımda

Ameliyatın 3.günü ve herşey yoluna giriyor sanki 😀

4 gün sonra işime geri döndüm çok başka biri olarak. Artık gözüm açıldı dikkat edin diyorum 😁

1 hafta sonra dikişlerim alındı ve Artık öncesi ve sonrası yapabiliriz. Mehtaptan Önce Mehtaptan Sonra 💝💗💓💞💟

Daha öncede sayfamda bahsettiğim bu jeli şu an alınan dikiş izlerinin üzerine kullanıyorum. Şu an herşey yolunda gerçekten çok faydalı bir jel ve inanılmaz faydasını görüyorum .NE İŞE YARADIĞINI OKUMAK İSTERSENİZ !

Peki ameliyatını kim yaptı diye soruyorsanız. DR MEHTAP ÖZKAHRAMAN KIRIK canım hocam eli o kadar hafif kendisi o kadar naif ki gerçekten iyi ki diyorsunuz.

Estetik konusunda da harika işler çıkaran güzeller güzeli Mehtap Hocamın videolarını izleyin.

Paylaş:

3 comments

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us