Güncel

Decentraland Metaverse Dünyası Seni Çağırıyor!

Decentraland Metaverse Dünyası

Bir önceki yazımda kaleme aldığım Metaverse nedir sorusuna bugün sahip olduğumuz bilgilerle verdiğimiz cevaptan sonra şimdi ise yeni bir konuyu ele almak istedim. Bu yazının konusu Metaverse dünyalarından birisi olan Decentraland ve onunla ilgili bir kaç bilgi olacaktır.

Decentraland Dünyasında Beni Bulmak için aşağıdaki ismim ile aratabilirsiniz

Fatih#5c44

Decentraland Nedir?

Decentraland git.hub üzerinde de açık kaynak koduna istediğiniz zaman erişebileceğiniz ve kodlar üzerinde düzenleme yaparak geliştirmelerde bulunabileceğiniz bir Metaverse dünyasıdır. Fakat bunu okuyan dünya vatandaşlarının bir çoğu işin şimdilik kodlama kısmıyla değil, bu dünyanın bir parçası olmakla ilgileneceğiz. Decentraland yukarıda da belirttiğim gibi bir sanal dünyadır. Bu dünya içerisinde bizim içinde yaşadığımız dünya gibi araziler ve araziler üzerine kurulu yapılar bulunmaktadır. Burada oluşturduğunuz avatar ile dünya içerisine şimdilik ücretsiz dahil olabilir ve yine şimdilik ücretsiz olan bazı şeyleri deneyimleyebilirsiniz.

Decentraland Haritası Tam Olarak Neye Benziyor?

Decentraland Haritası Tam olarak görseldeki gibidir dostlar. Harita ile ilgili detaylar makalede okumaya devam edin

Dostlar öncelikle haritadan bahsetmek istiyorum. Çünkü neden buna bir dünya dendiğini aslında bu detaylarla daha iyi anlayabilirsiniz. Dostlar şimdi sıkı durun harita üzerinde gördüğünüz en küçük karelerin her biri 16×16 birim uzunluğundadır. Bu karelerin binlercesi ile oluşturulmuş bir haritadan bahsediyorum. Yakın zamanda bununla ilgili bir videoda çekmeyi düşünüyorum. Zaten siz de orada dünyanın ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz kendinizde Metaverse dünyasına giriş yaparak test edebilirsiniz.

Decentraland ile Kripto Para $MANA Bağlantısı Nedir?

Dostlar buraya çok dikkat, zamanında Leventten, Bebekten ne bileyim Arnavutköy’den arsa alan dedeleri zengin olanlar şimdi tam olarak Metaverse dünyalarında aynı durum söz konusu. Çünkü Decentraland içerisinde $MANA koin ile arazi ve kıyafet takı aksesuar alabiliyor ve bunun yanında kiralamalar yapabiliyorsunuz. Yani bugün kullandığımız fiziki paralar gibi $MANA koin ile sanal dünya içerisinde yatırım yapabilirsiniz. Demedi demeyin, bu yazıyı paylaştıktan kısa süre sonra buralara güç yetmeyeecektir. Fikir vermesi için size 1 adet 16×16 arazi için fiyat teklif ekranı paylaşıyorum. Bu arada $MANA koinin makeleyi kaleme aldığım tarihteki güncel fiyatı 1.36$ , gerisini siz hesaplayın artık.

Decentraland 16×16 Arazi Fiyatlarını Görüyorsunuz Dostlar. Şu an yeni yeni duyulmaya başlandığı için teklif usulü fiyat veriliyor.

Teklif verip Parcel için Decentraland Dünyası’na bağladığınız cüzdanınızda yeteri kadar $MANA koin olması gerekiyor arkadaşlar.

NFT Sanat Galerileri Decentraland Dünyasında

Dostlar tüm bu kripto para çılgınlığı ile başlayıp gelişerek ilerleyen süreçte son 1 yıl içerisinde çokça duyduğumuz NFT ‘lerde Metaverse Dünyasında karşımıza çıkıyor. Arazilerde kurulmuş Sanat galerilerinde NFT ‘ler sergilenebiliyor, açık arttırmalar yapılıyor ve bu dünya da yapabileceğiniz her şey burada da yapılabiliyor.

Decentraland NTF Galeri
Decentraland NFT Galerilerini dilerseniz harita içerisinde gezerken ya da Genesis Plaza’daki kişilerden öğrenebilirsiniz

Dostlarım Dünya içerisinde başlangıç noktanız Genesis Plaza yerleşkesidir. Bu yerleşke içerisinde dilerseniz NFT Galerilerinin yerini söyleyen Sanat Tavsiyecisi bir beyefendi de var. Genesis Plaza içerisindeki kulüpte takılıyor kendisi. NFT Galerilerine ilginiz varsa göz atın derim.

Genesis Plaza’daki Sanat Tavsiyeleri veren beyefendi ile söyleşi yaparak, tüm galerilere kolayca gidebilirsiniz

Şimdilik yazımı burada bitiriyorum. Decentraland Dünyasında beni bulmak isterseniz Fatih#5c44 benim ismim. $Mana koin ile bu ismi tam istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz ama şu anda ben parayı arsalardan yana kullanmayı tercih ederim :). Metaverse ‘ten Dünya Vatandaşlarına sevgilerle. Geleceği yakalayın.

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us