Güncel

Metaverse Nedir ? Dünya Vatandaşları Hazır Olun

Metaverse nedir

Yazıma başlarken Metaverse içerisinde kendi yerimi aldığımı ve bu dünyaya sizin de neden katılmanız gerektiğini anlatacağım. Sevgili okurlar Metaverse yarının dünyasıdır, diyorum ve başlıyorum. Peki nedir bu Metaverse, ve internet dünyasından farkı nedir?

Metaverse, dünyalar üstü dünya olarak da anılabilir. Peki ne demek istiyorum, bunu biraz açıklamam gerek. Bizim içinde yaşadığımız dünyanın içerisinde yaratmış olduğumuz paralel dünyaları ele alalım. Örneğin Çizgi romanlar için kullanılan Marvel ya da DC Universe dünyaları. Bunlar yaratılmış paralel dünyalardır. İzlediğimiz filmlerinde bizimle aynı zaman dilimi içerisinde ya da önce farketmez, kendi dünyaları ve bunun içerisinde yaşanan gerçeklikleri vardır. Orada yaşanan hayatlar, karakter biz içinde olmasakta yaşamaya ve hayatlarını sürdürmeye devam ederler.

Marvel & DC Universe insanoğlunun yaratmış olduğu bizimle aynı zaman dilimi içerisindeki paralel dünyalardır. Metaverse insanoğlu yarattı.

Teknolojinin Son 30 Yılına Bir Bakalım!

Biliyorum bu fikir ve bundan sonra söyleceklerim size biraz çılgınca gelebilir. Oysa son 30 yıl içerisinde şöyle bir geriye doğru gidip, bugün sahip olduğumuz teknolojinin bize getirdiklerini düşünürsek aslında hiç bir şey imkansız da değil. Yani daha düne kadar bilgisayarların ne olduğuna ve bunların dünyasına yeni yeni adapte olmaya çalışıyorduk. Sonra kendi aralarında Network denilen ağlarla önce yerel ağlarda, sonrada dünya çapında, hatta dünyayı bırakın bizim yaşadığımız evren içerisinde universal anlamda bilgi akışı sağlanmaya başlandı. Uzayda teknolojileri bu konuda size fikir verecektir.

Çok uzaklaşmadan son 30 yıl geriye bakarsak görebiliriz ki bugün konuştuklarımız 30 yıla kalmadan gerçek olabilir.

Araya kısa bir “Neden olmasın ki?” bilgisi yerleştirdikten sonra Metaverse deneyimlerimize devam edelim. İşte METAVERSE yakın gelecekte içinde bulunduğumuz Universe ile yaratılan diğer tüm universe yapılarını bir araya getirecek olan Dünyalar üstü Dünya platformudur. Bu yapının hazırlıkları çoktan başladı bile. Hepimizin uzun zamandır bildiği ve kullandığı VR (Virtual Reality) türkçe adıyla sanal gerçeklik gözlükleri bu yolda atılmış somut adımlardır.

Facebook Şirket Adını “Meta” Olarak Değiştirdi!

Metaverse ilk girişimcilerinde Meta eski adıyla Facebook kurucusu Mark Zuckerberg Dünya Vatandaşlarına Metaverse tanıtıyor

Bir süredir Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in de sürekli dile getirdiği ve artık Facebook ‘U Metaverse olarak anmamız gerektiğini duymuşsunuzdur. Bu söylemlerle de kalmadı Facebook ismini “Meta” olarak değiştirdi. Bununla da yetinmedi ve yayınladıkları bir tanıtım videosu ile Metaverse adımlarını ve yatırımlarını dün Dünya Vatandaşlarıyla paylaştı. “Dünya Vatandaşları” sözcüğünü özellikle seçiyorum ki artık hazır olun Metaverse parçası olduğumuzda bu isimlendirmeyi de çok duyabilirsiniz. Zuckerberg yaptığı konuşmada ayrıca kripto dünyasında da $MANA adıyla anılan bir koini de gündeme getirdi.

Metaverse Nedir ve yeni adıyla Meta (eski adı Facebook) kurucusu Mark Zuckerberg Dünya Vatandaşlarına sesleniyor. Metaverse kaçınılmaz bir başlangıç mı?

Kısaca Metaverse ve bu yeni dünyaya sizi sürükledikten sonra bu yazımı şimdilik burada bitiriyorum. Bundan sonra ki yazımda Meta’nın yani eski adıyla Facebook’un ele aldığı Decentraland Dünyasını ve Kripto para olan $Mana parası ile bağlantısını anlatacağım.

Makaleyi bilgi edinmesini istediğiniz arkadaşlarınıza göndermeyi unutmayın. Dünya Vatandaşları ile Metaverse’de görüşmek üzere…

Metaverse Decentraland yazıma göz atmak için buraya tıklayın.

Decentraland görevlerini yapıyoruz yazım için buraya tıklayın.

Paylaş:

2 comments

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us