Sağlık

Doğru Durmazsan Başına Gelecekler ?

dogru_durus

Duruş bozuklukları bedenimize günden güne en çok zarar veren etmenlerden. Yaş ilerledikçe bu etki daha da çok artıyor. Kambur bir görüntü kimsenin hoşuna gitmez.Keşke görüntüyle bitse. Ahhh o ağrılar o acılar.Gün içerisinde yanlış bir duruş sergilediğimizde zamanla vücut tamam benim için ideali bu diyecek ve ona alışacaksınız.Ne kadar erken o kadar iyi. Daha da fazlası var okumaya hazır mısın ?

Bunalım-Takıntı

Kimse sırtında kocaman bir kamburla dolaşmak istemez. Bunun sorumlusunun kendisi olduğunu bilir. Fakat o aynalarla yüzleşmek insanların bakışları kişiyi rahatsız edebilir ve ruh bozuklukları bunalım, takıntı gibi sıkıntılı durumlar yaratabilir.

Odaklanamama

Genelde ofis çalışanlarında görülen durumlardan birisi diye düşünüyorum. Sürekli eğri oturmaktan dolayı omuz düşüklüğü postür bozukluğu bir zamandan sonra maalesef gözüküyor ve rahatsız çalışma ortamında odaklanmama ve motivasyon düşüklüğü en çok görülen yan etkilerden birisi diyebilirim.

Baş Ağrısı

Eğri duruş ilk boyun bölgesini etkilediğini için boyun bölgesindeki sertleşmeden dolayı ilerleyen dönemde aşırı baş ağrısı görülebilir.Bu genelde yanlış yastık seçiminden ve toplum arasında dediğimiz gibi rüzgar çarpması, yel girmesinden de kaynaklanabiliyor.

Ayak Ağrısı -Şişmesi

Yanlış postür ve yanlış hareketler ayağınızda zamanla şekil bozukluğuna şiddetli ağrılara ve şişmelere neden olacağı gibi güzel ayakkabılarınızdan veda etmenize neden olacaktır.

Şiddetli Bel Ağrısı

Eğer sürekli eğilip doğrularak çalıştığınız bir işiniz varsa bel ağrısı sizin için biçilmiş kaftan.Omuzun ve boynun yanına bir de bel eklenince bermuda şeytan üçgeni gibi olacaktır.

Kabızlık

Bağırsağınızla anlaşamıyor musunuz? Bunun sebebi bağırsak floranız olmayabilir. Belki duruşunuzla ilgili problemleriniz vardır. Hiç böyle düşündünüz mü ?

Hipertansiyon

Mantıklı düşündüğümüzde eğri duran kişide nefes darlığı olması çok doğal ve nefes darlığı olan kişide de tansiyonun zamanla baş göstermesi çok olası bir durum. O yüzden Çok sıradan bir durummuş gibi görülen eğrilik diye adlandırdığımız bu durum aslında baktığımızda bizi birçok kısır döngünün içerisine sokuyor.

Mutlu olmak ve sevdiklerimizle kaliteli vakit geçirmek için kendimize dikkat edelim. Çünkü bedenimiz ve ruhumuz çok değerlidir.

Diğer sağlık yazıları için bağlantıya tıklayın!

SAĞLIK İÇİN BAĞLANTIYA TIKLAYIN !

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us