Güzellik

Selülit Nedir , Nasıl Geçer ?Selülite Neden olan Besinler Nelerdir ?

selülit nedir nasıl geçer
Günlük yaşantımızda yediğimiz besinlerden hangileri korkulu rüyamız olan selülite neden oluyor biliyor muyuz ? Kadınların 10 undan 8 inde mutlaka olan selülit sorunu beslenme şeklinden kaynaklı olarak ortaya çıkıyor. Peki neler tüketiyoruz , ne tüketmeliyiz, nasıl geçer ? Hepsinin cevabı sinemolojide …

Özellikle bacak, karın, kollar ve kalçalarda çıkan selülit deri altında rastgele biriken yağların oluşturduğu görüntüye denir. Gözle görünen şekilde bir hal alan bu yağlar kadınların en sıkıntı yaşadığı durumlardan biridir. Sebebi kilo alıp vermek olarak bilinse de bu bilgi tamamen yanlıştır.İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan selülit problemini doğal yolarla ve düzenli , doğal beslenme ile çözebilirsiniz. Yaşlılarda ,kilolularda daha fazla görüldüğü düşünülse de normal sağlıklı bireylerde de görülebilen bir problem olduğunu unutmayın. Selülit problemi deri altındaki yağ birikimi ile ilgili bir problemdir ve sizin beslenmenizdeki düzensizliklerden dolayı oluşacaktır. Sebebi yaşınızda, kilonuzda, vs başka şeylerde aramayın 😀

SELÜLİTLERİ GİDEREN İÇECEK :

  • 200 gram hindistan cevizi suyu
  • 3 halka dilim ananas
  • 1/4 taze maydanoz
  • 1 limon suyu
  • 100 gram marul

Bütün malzemeleri blenderize edin ve buzdolabında soğuttuktan sonra tüketin.

Selülite karşı ballı karbonat maskesi

1 çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı karbonatı az su ekleyerek karıştırın.

Ballı karbonat maskesi yapılışı :

Genellikle en çok problem yaşanan bölgeler olan; bacak, üst bacak, karın ve kollara 2-3 dakika boyunca yoğun bir şekilde masaj yaparak uygulayın.

Daha sonra sorununuz olan bölgelere sadece bal uygulayın ve 4-8 dakika boyunca tokatlayın. Bacaklarınıza bal ile masaj yapmak kan dolaşımınızı hızlandıracaktır. Bal aynı zamanda cildinizi nemlendirirken; karbonat, cildinizde doğal bir peeling etkisi yapar.

SELÜLİTE SEBEP OLAN YİYECEKLER NELERDİR ?

KIZARTMALAR

KIZARTMALAR

Geleneksel Türk Mutfağında çok fazla tükettiğimiz kızartmalar maalesef bize selülit olarak geri dönüyor . Yağ depolanmasında çok fazla etkisi olan kızartma türü yiyecekler sağlığımız için ne kadar zararlı ise deri sağlığımız ve güzelliğimiz içinde o kadar zararlı üzülerek belirtiyorum 🙁

TATLILAR

tatlı

Asla hayır diyemeyeceğimiz türden biri de tabi de tatlılardır. Sınırımızı bilsek sorun yok. Maalesef toplum olarak bu konuda bir sınırımız yok ve tatlılar şeker ve yağ oranı yüksek ürünler olduğu için tam bir selülit dostudur.

TUZLU GIDALAR

Hipertansiyon, kalp hastalıkları ,felç ,damar hastalıları gibi birçok hastalığa sebep olan aşırı tuz tüketimi selülitin de oluşumunda adeta yardımcıdır. Kan dolaşımını olumsuz yönde etkileyen tuzu epeyce azaltmalısınız gerektiğinizi unutmamalısınız.

KATI YAĞLAR

Tercih ettiğiniz yağlar mutlaka bitkisel olmalıdır , zeytin yağı ,tereyağı gibi yağlar olmalıdır. Margarin vücutta erimediği gibi bölge bölge depolanıp aşırı zararlıdır. Kalp sağlığı , cilt sağlığı , selülit gibi sorunlara neden olurlar.

KAFEİN

Kafein içeren içecek sadece kahve olarak düşünülse de kahve , kola , çay hatta yiyeceklerden çikolata bile bunların içerisine giriyor. Vücudun ihtiyacından fazla alınan şeker yağ olarak depolanır ve selülite yol açar.Bunun ışığında selülitin asıl sebebinin kafein değil şeker olduğunu ve yağ olduğunu görüyoruz. Bu sizi yanıltmasın tabi kafeinli tüm besinlerin içerinde şeker bulunuyor.Selülitin önüne geçmek tamamen sizin elinizde .

Portakal görünümlü bir ciltten korunmak , kurtulmak için tavsiyelerimize kulak verin .Diğer sağlık yazılarımı okumak için TIKLAYIN.

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us