Güzellik

Ayak Kokusu Nasıl Geçer ? Ayak Kokusu İçin En Etkili Yöntem

ayak kokusu için neler yapılır

Yanlış tercih edilen ayakkabılar , çorapsız giyilen ayakkabılar , aşırı terleyen ayaklar kötü kokan ayaklar ile sizi karşı karşıya bırakabilir. Uzun süre ayakkabının içerisinde duran ayak terler ve ağırlaşan bir koku oluşur. Peki bu durumdan nasıl kurtulabiliriz ? Ayak kokusu nasıl geçer ? En etkili yöntem nedir ?

Maalesef ayak kokusu küçükten büyüğe herkesin yaşadığı bir problemdir. Ter bezlerinin aşırı çalışması , sentetik çoraplar , yanlış ayakkabı seçimi , uzun süre ayakkabı içerisinde ayağın kalması ve hormonal dengesizlikler gibi bir çok problem sonucu aşırı ayak termesi görülür yoğun , keskin bir koku ortaya çıkar. Bu kokudan kurtulmak için de bir çok kişi alternatif yollar arar. Kimyasal ürünler yerine doğal ürünler tercih etmeniz sağlığınız açısından daha uygun olacaktır.

AYAK TEMİZLİĞİ

Ayak Temizliği

Ayak kokusundan kurtulabilmek için ilk olarak yapmanız gereken ayaklarınızı yıkamak olacaktır.Her gün temiz çoraplar giyilmeli ve ayaklar her gün yıkanmalıdır. Daha önce giyilmiş bir çorap temiz bir ayağa giyilse bile çorap üzerine bir önceki kullanımda yerleşmiş olan bakteriler yeniden ayak kokusuna sebep olacaktır.

Ayaklar temizlendikten sonra ise ayaklar mutlaka çok iyi kurutulmalıdır. Çünkü ayaklar nemli kalırsa mantar oluşumuna davetiye çıkarırsınız. .Ayakkabılar içerisine yerleşen koku ve bakterileri yok edebilmek için spor ayakkabıları çamaşır makinelerinin kısa ve düşük ısıdaki programlarında yıkanmalıdır.

Çorap ve Ayakkabı Seçimi Dikkatle Yapılmalıdır

Ayak kokusu çorabın üretildiği malzemeden kaynaklanabilmektedir. Naylon (sentetik) bir çorap ayaklarınızı kolayca terletebileceği için ayak kokusuna sebep olur. Doğal pamuktan üretilen çorapları kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Pamuk içerikli çoraplar teri emerek kokuyu azaltacaktır. Aynı ayakkabılar sürekli giyilmemelidir. Hava geçiren ayakkabılar seçilmelidir.

Karbonat Kullanın

Ayak kokusunun nedenlerinden biri olan ter için PH dengelemesi yaptığından dolayı karbonat koku için doğal bir çözümdür. Büyük bir kabın içerisine bir miktar su 3 kaşık kadar karbonat koyup ayakları içerisinde bekletmek ve bu işlemi 10 gün sürdürmek işe yarayacaktır. Karbonat ayakkabı ve çorapların içerisine serperek giyilmelidir. Ayaklarınızın terini emerek kokusunu nasıl aldığını hemen hissedeceksiniz.

Sirke Kullanın

Ayak kokusunu giderebilmek için sirke kullanın. Akşam ayaklarınızı sirkeli suyun içerine koyun bir süre bekletin ve her duş sonrası sirkeli su ile ayakları yıkamak kokuyu yok edecektir. Bunu bir dönem yaptığınızda farkı göreceksiniz.

Çay Kullanın

Çay içerdiği bazı maddeler nedeni ile bakterileri önleyen harika bir gıdadır. Ayaklarda bulunan gözenekler ve ter bezlerini küçülterek terlemeyi azaltır. Aşırı teri emerek kokuyu hapseder ve ıslaklığı alır.

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, kesin tanı ve tedavi için mutlaka uzman doktorunuza başvurunuz.

DİĞER GÜZELLİK YAZILARI İÇİN TIKLA

Paylaş:

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Contact Us